2024. április 19., péntek
FELHÍVÁS

XXVII. Szép Szó Tábor

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete az idén XXVII. alkalommal rendezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 8-tól 15-ig.

A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek- és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye. Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Jelacsik Sutus Ágota gyógypedagógus-logopédus vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa díjas felkészítő tanárral, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral, Bori Fekete Ágnes Kaleidoszkóp- és Illyés Gyula-díjas versmondóval, Tóth Péter Radnóti-, Illyés- és Latinovits-díjas versmondóval és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval. Fő munkaidőben a táborban három csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, ezt a gálán bemutatják a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele.

A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Bagaméry Orsolya dráma-játékvezető, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a középső csoporttal Táborosi Margaréta színművész, rendező-koreográfus, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanársegéde foglalkozik, a haladók csoportvezetői pedig Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas és kétszeres Pataki-gyűrű díjas színművész és Pataki András rendező, a soproni Petőfi Színház igazgatója.

A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 65 euró dinár ellenértéke. Táborba érkezés: augusztus 8-án a 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 31. Jelentkezni és érdeklődni lehet Barta Júliánál (tel.: 024/738-003, cím: Lenin u. 29., 24323 Bácsfeketehegy) vagy Hajvert Ákosnál (tel.: 069/3050966, e-mail: hajverta@gmail.com; vmve.versmondo@gmail.com).