2024. március 28., csütörtök

Községi támogatás az újszülötteknek

Ada községben az év első felében huszonhét csecsemő részesül az egyszeri pénzsegélyben
A község vezetői átadják a pénzutalványt az egyik családnak (Fotó: Csincsik Zsolt)

A község vezetői átadják a pénzutalványt az egyik családnak (Fotó: Csincsik Zsolt)

Szerdán az adai községháza dísztermében Bilicki Zoltán polgármester és Urbán Mónika polgármester-helyettes fogadta Ada község legfiatalabb lakosait és szüleiket az újszülötteknek járó községi támogatás kiosztása alkalmából. Az idei év első felében huszonhét család kérelmezte az újszülött gyermeknek járó egyszeri pénzsegélyt, akik szerdán vehették át a pénzutalványokat. Bilicki Zoltán elmondta: a helyi önkormányzat a tavalyi év végén határozta el és vállalta, hogy támogatást nyújt az újszülött gyermekek családjainak. Az idén az önkormányzat 4 millió dinárt fordít erre a célra.

– A támogatás nem nagy összeg. Viszont a jelen pillanatban ez az a pénzösszeg, amit az önkormányzat vállalni tud, és bízunk benne, hogy valamennyire megkönnyítjük a költségek finanszírozását a családok számára. Ada község önkormányzata azt szeretné, ha ezt a programot állandósítani tudná, hogy évről évre támogathassa a családokat – közölte a polgármester.

A községi támogatás az első újszülött gyermek esetében 30 000 dinár, a második gyermeknél 40 000 dinár, a harmadik és negyedik gyermeknél pedig 50 000 dinár. Ez alkalommal csak első- és másodszülött gyermekek szülei kérelmezték a községi támogatást.