2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Évadzáró közgyűlés a Kaszinóban

Negyvenegy tag részvételével tartotta meg rendes évi közgyűlését a Magyar Polgári Kaszinó. A jelenlevők Szabó István (elnök), valamint Povázsán László és Szekeres Katalin személyében választották meg a munkaelnökséget.

A szakköröket képviselő vezetők beszámoltak az elmúlt időszakban kifejtett tevékenységükről, némelyik beszámolóból kiviláglott, hogy továbbra is nagy gondot jelent a fiatal nemzedék távolmaradása. Erre kínált megoldást Oberajter Klára, aki felszólalásában elmondta, huszonévesek szeretnének szakkört létesíteni, mégpedig azzal a céllal, hogy a 20-tól 30 éveseket érdeklő foglalkozásokat szervezzenek. A javaslatot a jelenlévők közül többen is üdvözölték, a munkaelnökség elnöke is kijelentette, nagyon is kívánatos lenne e korosztály csatlakozása, a szakkör alapítási kezdeményezés elfogadásáról pedig a választmány hivatott dönteni, amire várhatóan őszre kerülhet sor, ám a kezdeményezők időpont-egyeztetés alapján addig is megkezdhetik tevékenységüket.

Pribilla Attila tájékoztatta a jelenlevőket a Szent István-napi ünnepség előkészületeiről.
Mint mondta, a Dunatáj civil szervezet a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva megkezdte a szervezést, és a lebonyolításban számít a Magyar Polgári Kaszinó közreműködésére is. Dr. Karcher Erzsébet elnöki beszámolójából kiderült, a tavalyi közgyűlés óta az egyesület székházának udvarán, majd főépületén zajló építkezési munkálatok álltak a figyelem középpontjában.

Hodoványi Mihály könyvelő beszámolt a célirányzott támogatások felhasználásáról, az egyéb forrásokból eredő bevételekről, illetve a kiadásokról. Hangsúlyozta, az igazán komoly gondot a működtetéshez szükséges pénz előteremtése jelenti, ilyen célra pályázatok útján nemigen lehet ugyanis támogatáshoz jutni.

A közgyűlés voltaképpen zárta az évadot, az őszi évadnyitó rendezvény pedig az idén is a szokásos szeptemberi halfőző verseny lesz.