2024. április 20., szombat

Versmondók találkozója Csókán

Megtartották az I. Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozót

Szombaton a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában tartották meg az I. Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozót. Az általános és középiskolás versmondókat és kísérőiket Kiss Tóth Erika, a Móra Ferenc MME elnöke üdvözölte, majd a bevezető műsorban felléptek az egyesület műkedvelői, köztük a Csalogány asszonykórus.

Az I. Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozó (Fotó: Gergely Árpád)

Az I. Cs. Simon István vers- és prózamondó találkozó (Fotó: Gergely Árpád)

A nagyszámú versmondó produkcióját háromtagú zsűri: Krnács Erika előadóművész, Dudás Károly író és Kónya Sándor versénekes értékelte.

Az alsósok kategóriájában a negyedik osztályos bácsgyulafalvi Zsoldos Dorina bizonyult a legjobbnak, a második helyet a csókai Jaksa Dominika, a harmadikat Tóth Nikoletta (Hódegyháza) szerezte meg, különdíjat kapott Habram Bence (Csóka) és Losonc Maja (Csóka). Az ötödik és hatodik osztályosok közül első díjas lett Bicskei Armand (Móra Ferenc MME), a második helyre Kovács Halmai Martin (Csóka), a harmadikra Kojić Anna (Csóka) került, különdíjas Krizsán Szabrina (Ada) és Gulyás Adrienn (Csóka).

A hetedik és nyolcadik osztályosok csoportjában az első helyezést Kovács Dorina (Móra Ferenc MME), a másodikat Monoki Tóni (Csóka), a harmadikat Fodor Mónika (Padé), a különdíjat Tóth Kinga (Csóka) érdemelte ki.

A középiskolásoknál a zsűri Dupák Fannit találta a legjobbnak, őt követte Kovács Bertina és Beszedics Adrienn – mindhárman a csókai Móra Ferenc MME Kék cinkék irodalmi csoportjának tagjai.

A felnőtteknél Tóth Líviának (Móra Ferenc MME) az első, Kónya-Kovács Otíliának és N. Czirok Ferencnek (Sziveri János Művészeti Színpad, Muzslya) a második díjat ítélte oda a zsűri, míg Oláh Anna (Móra Ferenc MME) különdíjjal térhetett haza.