2024. március 29., péntek

Troicki alulmaradt Nadallal szemben

Eltiltása utáni visszatérése óta legnagyobb sikerét érte el a szerb Viktor Troicki a Stuttgartban megrendezett füves pályás tornán, ugyanis bejutott a fináléba, ahol a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal volt az ellenfele. A világranglistán 28. szerb teniszező az első játszmában egyenrangú ellenfele volt Nadalnak, csak a szett rövidítésében maradt alul. Troicki sajnálhatta, hogy nem tudta kihasználni egyetlen breaklabdáját, hiszen a második játszmában ugyanez sikerült Nadalnak, aki meg is tartotta a lépéselőnyt, és 6:3-ra megnyerte ezt a felvonást, és megnyerte a finálét.

Jelena Jankovićnak sem sikerült az áttörés, hiszen a Hertogenboschban megtartott női tornán az elődöntőben kikapott két játszmában a svájci Belinda Benčić ellen, a páros döntőjében pedig az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán alulmaradt az Asia Muhammad/Laura Siegemund amerikai–német párossal szemben.

STUTTGART. – A férfitorna negyeddöntőjében: Troicki–Groth 7:6, 6:1, elődöntő: Troicki–Čilić 6:3, 6:7, 7:6, döntő: Nadal–Troicki 7:6, 6:3.

QUEENS. – A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: Roger-Vasselin–Lajović 6:4, 6:7, 6:3.

HERTOGENBOSCH. – A női torna elődöntőjében: Benčić–Janković 6:3, 6:3. Páros, döntő: Muhammad/Siegemund–Janković/Pavljucsenkova 6:3, 7:5.

BIRMINGHAM. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Krunić–Aksew 6:2, 6:1, 2. forduló: Krunić–Gibbs 6:4, 6:7, 6:3.

PADOVA. – A női ITF-torna elődöntőjében: Jani–Teichmann 6:3, 6:3, döntő: Ormaechea–Jani 6:3, 6:4.