2024. április 23., kedd

Lesz hároméves szak is a topolyai középiskolában

A topolyai Mezőgazdasági Iskolában a négyéves szakok mellett ősztől indul egy magyar tannyelvű kombinált hároméves szak is: 10-10 tanulóval a hentes, a mezőgépkezelő és -szerelő szak tanulói és a leendő pékek képezik majd a 30-as létszámú osztályt, nyilatkozta Tóth Tibor iskolaigazgató.

Emellett három magyar és három szerb négyéves tagozatot nyitnak, ezek pedig következők: állat-egészségügyi technikusi szak, élelmiszer-ipari technikusi és a mezőgazdasági technikusi képzés, 30-30-as létszámú osztályokban.

– Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a hároméves szakot is vissza tudjuk kapni. A Tartományi Oktatásügyi Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács segítségével sikerült célt érnünk, így ősztől beindíthatjuk az említett hároméves képzéseket is. Felméréseket végeztünk a régióban: ezen szakok iránt, amelyek komoly tradícióval bírnak, nagy igény mutatkozik mind a vállalkozók, mind a diákok részéről, különösen a mezőgépszerelő szak iránt, de fontos, hogy a diákok másodikként a hentes vagy a pék szakot is bejelöljék, hogy bejuthassanak az iskola hároméves képzésére – fejtette ki az igazgató.

A 2015/2016-os tanévre összesen 210 leendő középiskolai tanuló jelentkezését várják a Mezőgazdasági Iskolában.