2024. április 23., kedd

Iskolabútor a johannitáktól

Az adai általános iskolában tizenkét tantermet szereltek föl

Az elmúlt időszakban az anyaországi Johannita Segítő Szolgálat két rakomány kiváló állapotban lévő németországi használt iskolabútort adományozott az adai Cseh Károly Általános Iskolának.

Az anyaországi küldöttség megtekintette a tantermeket az adai iskolában

Az anyaországi küldöttség megtekintette a tantermeket az adai iskolában

Az első rakomány 40 kétszemélyes iskolapadot, 80 iskolai széket és 2 tanári asztalt tartalmazott. A második szállítmány 145 egyszemélyes iskolapadból és 158 iskolai székből állt, amelyeket márciusban kapott meg az iskola. A napokban a Johannita Segítő Szolgálat küldöttsége Porcsalmy László elnök vezetésével az adai általános iskolában járt, ahol megtekintették az adomány bútorokkal felszerelt tantermeket az intézmény vezetőségével, valamint az önkormányzat és a helyi közösségek képviselőivel. A helyszínen Porcsalmy László elmondta, hogy a Johannita Segítő Szolgálat nemcsak Magyarországon, hanem határon túl is működik. Helyi szervezetei vannak Délvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és Felvidéken.

– Alapvetően három fő területtel foglalkozunk: az egyik a fiatalok között végzett munka, a másik az intézmények támogatása, a harmadik pedig a határon túliak támogatása. Adára is úgy kerültünk, hogy a német johannitáktól származó természetbeni adományokat, segélyszállítmányokat osztjuk szét, ide iskolabútort szállítottunk – közölte Porcsalmy László, aki hozzátette, reméli, hogy a jövőben is folytatódik az együttműködés Ada községgel és a helyi iskolával: – Meséltünk a táborunkról, ahova szeretettel várjuk az adai gyerekeket. Itt is felmerült egy táborhely létesítése, amelynek a felszerelésében, remélem, a későbbiekben segíteni tudunk.

A Cseh Károly-iskola igazgatója, Maksó Éva elmondta, hogy az adományból 12 tanteremben újították föl az iskolai bútorzatot 49 tagozat számára.

– A Johannita Segítő Szolgálattól gyönyörű használt bútorokat kaptunk, amit az iskola soha nem tudna megvásárolni. Ezek jó minőségű német iskolabútorok, amelyek között vannak egy- és kétszemélyes asztalok székekkel különböző méretben az alsós és a felsős gyerekeinknek. Korántsem tudtuk teljes mértékben felújítani az iskolai épületünket, amennyiben még van lehetőség a további bútorzatcserére, akkor szívesen állunk elébe. Az iskolabútorzat szállítási költségét az adai önkormányzat és a helyi közösségek állták – nyilatkozta az iskolaigazgató.