2024. április 25., csütörtök

Új munkások a Tisza Automotive Kft.-ben

A tizennyolc személy három hónapos képzés után állhatott munkába

Újabb tizennyolc fővel bővült a zentai székhelyű Tisza Automotive Kft. foglalkoztatottjainak száma. A tizennyolc személy az elmúlt hónapok során szakmai képzésen vett részt. Az ennek befejezéséről szóló tanúsítványukat, valamint a munkaszerződésüket csütörtökön ünnepélyes keretek között vehették át Zentán.

– Örömmel tölt el, hogy ilyen kép fogadott a Tisza Automotive vállalatban, ugyanis élesen emlékeszem a vállalattal folytatott együttműködésünk kezdeteire, amikor az első foglalkoztatottak munkába állítását támogattuk, és megállapodtunk annak az együttműködésnek a lehetőségeiről, amely azóta kiválóan funkcionál – hangsúlyozta Miroslav Vasin tartományi gazdasági, munkaügyi, foglalkoztatási és nemek egyenlőségéért felelős titkár. – A tanúsítványok kiadásával és a munkaszerződések aláírásával folytatódik a foglalkoztatásra irányuló program, ebben a pillanatban további közel kétszáz személy képzése van folyamatban, akik reményeink szerint rövidesen munkaviszonyt is létesíthetnek a vállalatban, és azt hiszem, ennél szebb történetet Zenta, Vajdaság és Szerbia számára el sem lehet képzelni – tette hozzá Miroslav Vasin.

A Tisza Automotive Kft.-nek jelenleg száznyolcvan dolgozója van. Ez a szám most tizennyolc fővel bővült, de a jövőben további létszámbővítést is terveznek a vállalatban.

– A mai nap nagy örömhírt jelent számunkra. Új kollégákat üdvözöltünk ugyanis a Tisza Automotive csapatában. A képzésről szóló tanúsítvány azt igazolja, hogy hatékonyan és jó minőségben el tudják végezni a feladataikat – fogalmazott Gladinetz András, a Tisza Automotive Kft. ügyvezető igazgatója. – Bízunk benne, hogy a jövőben is sok kolléga be fogja majd fejezni ezeket a tanfolyamokat, ugyanis a szeptemberben nyíló gyáregységünkben az elkövetkező időszakban szeretnénk még több személyt foglalkoztatni, akik közül mindenkinek át kell esnie a képzésen, amelynek során az emberek nagyon sok dolgot el tudnak sajátítani – szögezte le Gladinetz András.

A vállalatnak ezen célok megvalósításában Zenta község önkormányzata is a partnere kíván lenni.

– A Tisza Automotive autóipari beszállító vállalat mind Zenta község számára, mind a környező községek számára óriási jelentőséggel bír. A község területén jelenleg hozzávetőlegesen kétezer fő a regisztrált munkanélküliek száma, aminek körülbelül a fele általános iskolai végzettséggel rendelkezik, ennek körülbelül a fele női munkaerő – magyarázta Ceglédi Rudolf polgármester. – Ez az iparág hatvan-hetven százalékban női munkaerőt alkalmaz, ráadásul betanított munkást, tehát jobbára olyan személyeket, akik általános iskolai végzettségűek, akik számára ez a vállalat potenciális munkalehetőséget kínál, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a vállalatot annak érdekében, hogy itt maradjon községünkben.

Az újonnan munkába álló foglalkoztatottak képzését az újvidéki székhelyű Képző Központ a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai irodája munkatársainak közbenjárásával végezte. Már újabb csoportok képzése is folyamatban van, az egyik csoport májusban, a másik pedig júniusban kezdte meg a képzést, amelynek elvégzése után az illetékesek reményei szerint azonnal munkába is állhatnak az üzemben.