2024. április 24., szerda

Légyott egy könyvvel Zentán

Pénteken14.30-tól a Zentai Alkotóházban Légyott egy könyvvel címmel vajdasági könyvhétzárót tartanak az itteni könyvkiadók (a szabadkai Életjel, az újvidéki Forum, a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szintén zentai zEtna). Immár harmadik éve szervezik meg ezt az eseményt, aminek az idei újdonsága a gyerekprogram. A szervezők különböző, az irodalomhoz kötődő játékokkal, foglalkozásokkal (Költőizzasztó, Versszabászat, Játszd el!, Végtelen mese, Illusztrációgyár, Kuglófda) várják a Könyvheti zsibongóban az alsós általános iskolásokat és az ovisokat.

A felnőtteknek szóló program 18 órakor kezdődik. Ennek keretében bemutatkoznak a kiadók legújabb kiadványainak a szerzői. Az érdeklődők találkozhatnak Csík Mónikával, Sándor Zoltánnal, Sirbik Attilával, Patak Mártával, Verebes Ernővel, Piszár Ágnessel és Géber Lászlóval. Ezenkívül számos közreműködője lesz még a programnak: Beszédes Valéria, Beszédes István, Brestyánszki Bernadett, Brestyánszki Dína, Ujhelyi Patrik, Ferencz Lajos, Juhász Gyula, Bence Erika, Brenner János, Sági Varga Kinga, Sinkovits Péter és Szögi Csaba. Az estet a slam poetry zentai művelői zárják egy rövid műsorral.

A rendezvény során a kiadók új kiadványai a helyszínen könyvheti kedvezménnyel megvásárolhatók. (Ezt érdemes kihasználni, a nyáron bezár Zenta egyetlen vajdasági magyar könyveket árusító boltjának könyves részlege.)