2024. március 29., péntek

Nagybecskereki Ligások: Miért késik a főtér felújítása?

Miért nem fejeződtek be határidőben – azaz ez év március 18-ig – Nagybecskerek főterének felújítási munkálatai – kérdezi a VSZL városi bizottsága. Hogyha pedig egy hónapon belül nem készülnek el vele, akkor a tervezett határidőnek a kétszerese sem lesz elég az utóbbi évek egyik legnagyobb kommunális munkálatainak az elvégzéséhez.
A ligások szerint nyilvánvaló, hogy pénzhiánnyal nem lehet magyarázkodni, hiszen az önkormányzati hatalom erre a célra 800 millió dináros kölcsönt vett fel, amit minden másra költ, csak a legfontosabbakra nem (mint például a főutcán összedőlt épületek felújítására, az ivóvízprobléma megoldására vagy pedig a kerülőút építésére).
A ligások a tegnapi közleményükben további kérdéseket is feltettek a város vezetőségének. Magyarázatot kérnek arra, hogyan képzelik el a beruházóknak a Nagybecskerekre való csalogatását és a beígért több száz új munkahely megnyitását, ha három év alatt ez ügyben nem tettek semmit. Aztán most – a helyhatósági választások előtt – egyszerre hat új beruházóval dicsekednek. A ligások szerint az igazsághoz tartozik, hogy ezek közül két komolyabb beruházó (a Gomex és a Fulgar) még a korábbi helyi hatalom előtt kezdett el dolgozni, a további négy befektetőnek viszont összesen 16 dolgozója van.