2024. április 18., csütörtök

Győzelemmel hangolt Szerbia

A szerbiai csapat gólt ünnepel (Fotó: Beta/AP)

A szerbiai csapat gólt ünnepel (Fotó: Beta/AP)

Szerbia labdarúgó-válogatottja főleg a második félidőben mutatott teljesítményének köszönhetően 4:1-re legyőzte Azerbajdzsánt az ausztriai Sankt Pöltenben, így önbizalom-növelő győzelemmel készült a június 13-i, Dánia elleni Eb-selejtezőre. A szerb csapat jól muzsikált ezen a meccsen, Branislav Ivanović egy-egy megszakítást követően betalált az első és a második félidőben is, illetve a második játékrészben Adem Ljajić és Lazar Marković is feliratkozott a gólszerzők közé. Az azeriek Gyima Nazarov révén az első 45 percben még egyenlítettek, de a találkozó első felében már nem tudtak ellenállni a szerb támadásoknak.

A hétvége érdekesebb meccsein az Egyesült Államok nagy meglepetést okozva 1:3-ról 4:3-ra fordítva legyőzte Hollandiát Amszterdamban, de ahogy várható volt, Ecuador 4:0-ra győzte le Panamát, Uruguay Guatemalát, Argentína pedig Bolíviát szórta meg. Az uruk 5:1-re, az argentinok 5:0-ra nyertek úgy, hogy nélkülözniük kellett legnagyobb sztárjaikat, Luis Suárezt, illetve Lionel Messit. Uruguay sikeréből Edinson Cavani két góllal vette ki a részét, az argentin csapatban Sergio Agüero mesterhármast lőtt, Ángel di María pedig duplázott.

Barátságos mérkőzések: Szerbia–Azerbajdzsán 4:1 (Ivanović 10., 63., Ljajić 55., Marković 89., ill. Nazarov 39.), Hollandia–Egyesült Államok 3:4, Skócia–Katar 1:0, Chile–El Salvador 1:0, Burkina Faso–Kamerun 2:3, Ecuador–Panama 4:0, Kolumbia–Costa Rica 1:0, Uruguay–Guatemala 5:1, Argentína–Bolívia 5:0, Paraguay–Honduras 2:2, Írország–Anglia 0:0, Oroszország–Fehéroroszország 4:2.

KANADAI ÉS HOLLAND SIKER A NŐI VB-N

A női focivilágbajnokság vasárnap vette kezdetét Kanadában, és az A csoport első fordulójában a házigazda Kínát, Hollandia pedig Új-Zélandot győzte le 1:0-ra. A hollandok még az első félidőben megszerezték az első gólt, Kanada viszont csak egy 90+2. percben lőtt tizenegyessel múlta felül az ázsiaiakat.

Női vb, Kanada, A csoport, 1. forduló: Kanada–Kína 1:0, Új-Zéland–Hollandia 0:1.