2024. április 25., csütörtök

Tijana Jurić-ügy: Védőbeszéd jövő pénteken

Ma folytatódott a Tijana Jurić meggyilkolásával vádolt Dragan Đurić pere a szabadkai bíróságon. A bírói tanács elutasította a védelem indítványát, hogy tanúként hallgassák meg Zvezdana Savić pszichológust, aki részt vett azon a pszichiátriai vizsgálaton, amelynek keretében a vádlott beszámíthatóságát vizsgálták. A bizonyítási eljárás végén az ügyészség módosította a vádiratot, és abból törölte a „kegyetlenség” kifejezést. A vádbeszéd pénteken, június 12-én hangzik majd el.

Viktor Gostiljac, a vádlott védője azért szerette volna ismét beidézni a pszichológust, mert szerinte annak jelentésében ellentmondások vannak. A bírói tanács, élén Gordana Kojić bírónővel, elutasította a javaslatot, mert úgy véli, a pszichológiai szakvélemény teljes, és nincsenek benne ellentmondások. Ezt követően az ügyvéd azt kérte, hogy a kragujevaci vagy a niši Orvostudományi Egyetem szakértői csoportja vizsgálja meg ismét védencét, de a bírói tanács ezt is elutasította.

Mladenka Manojlović Gajin ügyészhelyettes ezután ismét felolvasta a vádiratot, amelyből a bizonyítási eljárást követően törölték a „kegyetlenség” szót.

A kérdésre, hogy megértette-e a vádiratot, Dragan Đurić vádlott egy szóval felelt: értem.

Mivel a pénteki tárgyalási napra a védelem nem készítette el védőbeszédét, ezért Viktor Gostiljac kérésének helyt adott a bíróság, így a következő tárgyalásra június 12-én, a jövő pénteken kerül majd sor.

Mira Orović, a Jurić család ügyvédje szerint a „kegyetlenség” szónak a vádiratból való törlése nem lesz hatással a bűncselekmény minősítésére.

Igor Jurić a subotica.com hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy a védőbeszéd elhalasztása a család számára az agónia meghosszabbítását jelenti. Mint mondta, abban bízott, hogy a mostani tárgyalás lesz az utolsó, mivel számára fájdalmas minden újabb nap a tárgyalóteremben.