2024. április 25., csütörtök

Azonosították a tojásdobálót (VIDEÓ)

A szabadkai rendőrség tagjai azonosították azt a fiatalembert, aki mintegy két hónappal ezelőtt tojással dobált egy idősebb hölgyet, majd a videofelvételt megosztotta a Facebook közösségi oldalon.

A felvétel szerdán jelent meg a közösségi oldalon, amelyen az látható, hogy egy fiatalember fényes nappal a Sugárúton tojással tarkón dobott egy idősebb hölgyet, társa pedig kamerával felvételt készített a támadásról. Ezt követően mindketten, nagy röhögés közepette távoztak a helyszínről.

A videó igen gyorsan elterjedt a világhálón és elítélő megjegyzések áradatát váltotta ki.

A rendőrség csütörtökön, terepi nyomozás során felderítette, hogy a támadó a szabadkai illetőségű D. S. (18) volt. Őt előállították és szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene. A szabálysértési bíróság bírája tíz napig terjedő elzárást szabott ki rá, amelynek letöltését azonnal megkezdte.

Az esetet az önkormányzat is elítélte.

Mint közleményükből kiderül, „Szabadka Város Önkormányzata leghatározottabban elítéli az egyik idősebb polgártársnőnk ellen elkövetett támadást, ami az interneten megjelent felvételek alapján a Sétaerdő Helyi Közösség területén, a Sugárúton, valahol a Dositej Obradović Iskolaközpont és a Tejpiac között történt.

Hogy segíteni tudjunk az illetékes hatóságoknak e szomorú eset felderítésében és az elkövetők megbüntetésében, felkérjük a megtámadott hölgyet, illetve azokat akik ismerik, hogy jelentkezzenek a Szabadkai Rendőrkapitányság 192-es telefonszámán” – áll a közleményben.

A szóban forgó videó itt tekinthető meg: