2024. április 20., szombat

Oldtimer találkozó Szabadkán és Topolyán

A hétvégén kerül megrendezésre az ötödik Nemzetközi Oldtimer Találkozó, melynek az idén is két város ad otthont, mégpedig Topolya és Szabadka.

Teufik Isaković, a Nemzetközi Oldtimer Klub elnöke elmondta, a klub a megalakulásakor mindössze hét tagot számlált, azonban ez a szám mára eléri a hatvanhetet, melyből hatvanan a környező országokból származnak és mindössze hét tag képviseli Szerbiát.

– Az autók először Topolyán lesznek megtekinthetők, mégpedig szombat délelőtt 9.45 és 11.45 között. Ezután a karaván Andrásnépére (Zobnatica), a turisztikai központba megy. Szombat délután Szabadkán folytatódik a kiállítás, vagyis a már megszokott helyszínen, a Harcosok sorakozója lakótelepen, az uszodánál lesznek megtekinthetők a járművek 18 és 20 óra között, majd vasárnap 10 és 12 óra között a városháza előtt sorakozunk fel. Mintegy kilencven kiállított járműre számítunk, ebből nagyjából hatvanöt autó és közel harminc motorkerékpár, a résztvevők száma pedig nagyjából százhetven fő lesz, akik hazánkból és a környező országokból érkeznek majd – számolt be a részletekről a klub elnöke.

Mint megtudtuk, a kiállításon megtekinthető legidősebb autó 1917-ből származik, a legidősebb motorbicikli pedig 1951-es gyártmányú.

A találkozó résztvevői számára vasárnap a városháza dísztermében tartanak fogadást, ahol a szervezők ünnepélyes keretek között emlékplaketteket nyújtanak át nekik, valamint köszönőlevelet a városvezetésnek a találkozó megrendezésében nyújtott segítségért.