2024. március 29., péntek

Útjavítás Kanizsán és Ilonafaluban

Június folyamán forgalomkorlátozásra és -elterelésre számíthatnak az autósok

Magyarkanizsán a Sava Tekelija utcában, ahol a napokban megkezdődtek az útjavítási munkálatok. A Kossuth utca sarkától egészen az aranyművesig, 625 méter hosszan javítják az útburkolatot, és egy méter szélességben ki is bővítik. A beruházás értéke 16 millió dinár, amelyet Magyarkanizsa helyi közössége a vagyonadóból finanszíroz.

– A jelenleg négy méter széles utat ötméteresre szélesítik – nyilatkozta Vadász Kávai Piroska, a helyi közösség elnöke –, valamint a Tisza Menti Vízművek alvállalkozó a vizesárkok karbantartását is elvállalta mindkét oldalon. Az akció kivitelezője a szabadkai Vojput a területfejlesztési közvállalat felügyelete mellett.

Az elnök asszony elmondta, hogy egyetlen bevételi forrásuk a vagyonadó, s ezt az önkormányzat már több éve a helyi közösségek beruházásaira fordítja, ennek köszönhetően valósulhatnak meg az útjavítási és egyéb munkálatok. Az év első felében is Fő utcán a bal oldali járda javítását végezték el, amely 163 ezer dinárba került. Ezenkívül utcai lámpákat helyeztek el Ilonafaluban és pihenőpadokat a város több pontján. Utóbbi a Régi terek, új pihenőhelyek elnevezésű programjuk része volt, amelyet az év második felében is folytatni szeretnének. Továbbá a járdák javítását tervezik a Széles, a Petőfi, a Miloš Obilić és az Iparos utcában. Ilonafaluban pedig a tavaszi esőzések miatt igen rossz állapotban lévő Mladen Stojanović utcát javítják, az ottani utat zúzott kővel borítják be.

Vadász Kávai Piroska beszámolt róla, hogy sajnálatos módon sikertelennek bizonyult az év első felében végzett második faültetési akciójuk, a vásárolt ámbrafák többsége ugyanis egyelőre ismeretlen okok miatt nem tudott a földben megkapaszkodni.

– Ugyanazzal a beszállítóval hozattuk a fákat, akikkel korábban már sikeresen együttműködtünk, értetlenül állunk a történtek előtt. Szakembereket kértünk meg, hogy vizsgálják meg, mi lehetett a probléma. Az eddigi tárgyalások eredménye, hogy a beszállító legalább vállalta a keletkezett anyagi kár egy részét – mondta az elnök.