2024. április 20., szombat

Korszerű orvosi felszerelések az egészségügyi intézményeknek

Tartományi támogatásban részesültek a vajdasági általános kórházak, orvosi intézetek és speciális kórházak

Dr. Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke és Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója egészségügyi finanszírozási és társfinanszírozási támogatásokról szóló szerződéseket írt alá a korábbi pályázatok sikeres pályázóival. A vajdasági általános kórházak, orvosi intézetek és speciális kórházak összesen 376 885 138 dinárban részesültek. Az általános kórházak közül a verseci, a zombori, a verbászi, a nagykikindai, a mitrovicai és szabadkai jutott anyagi segélyhez. Korszerű orvosi felszereléseket kapott a törökkanizsai Sveti Vračevi pszichiátriai betegségekkel foglalkozó kórház, a kevevári (kovini) pszichiátriai betegségekkel foglalkozó kórház, az újvidéki Gyermekklinikai Központ, a kamenicai szív- és érrendszeri, valamint az onkológiai intézet, és nem utolsósorban a zombori Közegészségyi Intézet.
A tartományi kormányfő emlékeztetett, hogy az előző időszakban a Tartományi Nagyberuházási Alap révén a vajdasági egészségügybe 7,5 milliárd dinárt fektettek be.
– Eddig 35 településen újítottuk fel az egészségügyi intézményeket, beszereztük a legkorszerűbb orvosi felszereléseket és megnöveltük az orvosi ellátás színvonalát Vajdaságban – emelte ki Pajtić.
A tartomány egész területén igyekszünk elérni egy olyan szintet, hogy a polgároknak ne kelljen félniük semmilyen betegségtől, és biztosítani tudjuk a megfelelő gyógyulási körülményeket – nyilatkozta a tartományi kormányfő.
– Készen állunk az új pályázati kérelmek fogadására, hogy a következő alkalommal még több intézménynek tudjuk növelni a kapacitását, valamint a gyógyítás színvonalát – tette hozzá Nebojša Malenković, az alap igazgatója.