Megéri hűségesnek lenni

Horváth Zsuzsanna

2015. június 3., 16:23

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Az interneten való vásárlás ma már nem számít újdonságnak. Én is éltem már néhányszor ezzel a lehetőséggel egy-egy könyv vagy ruházati cikk erejéig, azonban élelmiszert ezidáig nem vettem. Őszintén szólva meg sem fordult a fejemben, másrészt meg feleslegesnek is tartottam, hiszen, ha az ember kenyeret, tejet, felvágottat, tisztálkodószert akar venni, akkor elmegy a boltba, leemeli a polcról, a kosarába teszi, fizet a pénztárnál, és kész. Minek hívná erre valaki is a világháló segítségét?

(Illusztráció)

Aztán úgy alakult, hogy néhány nappal ezelőtt én is rendeltem élelmiszert, és most már nem tartom felesleges úri mulatságnak. (Sőt, nagyon is jól jön nagybevásárlások idején, mert nem kell cipekedni, kivált az idősebb korosztály részére, természetesen szükséges hozzá némi internet- és számítógép-ismeret.)

Történt ugyanis, hogy februárban kiváltottuk az egyik üzletlánc hűségkártyáját. Tudják, azt, amelyet a vevő felmutat minden vásárlás alkalmával, és gyűjti a pontokat, amelyeket – szakszóval élve – jóváírnak az egyenlegén. Gyűjtöttük mi is szorgalmasan egészen április 30-áig, amikor levélben értesítettek bennünket, hogy ezennel lezárult az elszámolási időszak, de nem kell csüggedni, mert másnaptól folytatódik tovább a pontok gyűjtése. És mindazoknak a vásárlóknak, akik összegyűjtöttek minimum 250 pontot, abban a hatalmas szerencsében lesz részük, hogy az összegzés után május folyamán kézhez kapják az utalványokat és a kedvezményes kuponokat tartalmazó füzetet. Mint kiderült, mi ebben az időszakban 970 pontot gyűjtöttük össze, egyrészt annak köszönhetően, hogy kénytelenek voltunk új villanytűzhelyt és porszívót vásárolni (egyéves lefizetésre), másrészt pedig annak, hogy az üzletlánc boltjaiban kapható a legfinomabb rozskenyér, és ha már ott van az ember, akkor persze, hogy a kosarába vándorol más is, így szép lassan összejött a mintegy ezres pontszám.

Vártam is az utalványos füzetecskét, mint a messiást.

És egy szép napon, amikor már nem is számítottam rá, hozta a postás. Azon melegében kibontottam, annyira kíváncsi voltam, a hűségemből kifolyólag, milyen kedvezményekben lesz részem.

Nem kellett csalódnom: volt benne három utalvány, jó néhány kedvezményes kupon, és egy 500 dináros engedményre szóló szelvény, amelyet online vásárlás alkalmával lehet elkölteni. Ez alaposan felcsigázta az érdeklődésemet, főleg azért, mert épp az előző napon láttam, hogy a kedvenc dobostortám akciósan kapható. Hű, gondoltam magamban, ezért érdemes kipróbálni a netes vásárlást! Gyorsan feljelentkeztem az üzletlánc honlapjára, és átnéztem a mintegy hat és fél ezer terméket, közben ezt-azt betettem a virtuális kosaramba.

Természetesen, nem úgy működik a dolog, hogy az ember vesz egy aprócska tortát, és azt kiszállítják. Ááá, nem. Ahhoz, hogy házhoz jöjjön a bolt, minimum 3000 dinár értékben szükséges vásárolni – ez mondjuk épp nincs feltüntetve a honlapon, pedig tüzetesen átnéztem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol a kedves fiatalember közölte velem az összeget, és azt is, hogy igazam van – mert a vevőnek, ugye, mindig igaza van –, ezt ő is nehezményezte, és szólt is a kollégáinak, sőt megígérte, hogy szorgalmazza, mielőbb tüntessék fel jól látható helyen a honlapon.

A lényeg az, hogy bevásároltam. A számla véglegesítésénél beírtam az utalványok és a szelvény kódját – az ismertető szerint ennyivel kevesebbet kell fizetni a futárnak, amikor kihozza az árut, de hogy az mennyi lesz, az csak a leszállításnál derül ki, mert előfordulhat, hogy nincs minden megrendelt termékből raktáron.

Másnap délután, az általam meghatározott időpontban megérkezett a rendkívül kedves futár a csomaggal, és miután megbizonyosodtam róla, hogy minden áru hiánytalanul ott lapul a dobozban, nyúltam a pénztárcámért. Mint kiderült, pontosan az összeg felét, azaz 1500 dinárt kellett fizetnem, ugyanis az utalványoknak köszönhetően ennyivel kevesebb lett a számla egyenlege.

Lám, megéri hűségesnek lenni.

Minden szempontból.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége