2024. március 29., péntek
fifa

Brüsszel: itt az ideje a változásnak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) már elég időt és lehetőséget kapott a reformra, és most itt az ideje a változásnak - húzta alá Joseph Blatter FIFA-elnök újraválasztására reagálva az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

- A sportban nincs helye a korrupciónak - szögezte le a brüsszeli testület szóvivője, Nathalie Vandystadt hozzátéve, hogy a szervezet szavahihetősége forog kockán.

- Szurkolók millióinak fogyott el a türelme, és ők jobbat érdemelnek - hangsúlyozta Vandystadt, nyomatékosítva, hogy a testület figyelemmel kíséri az FIFA ügyében folyó vizsgálatokat.

A szóvivő arra is kitért, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság bojkottjára való felhívás nem szerepel a napirenden lévő lehetőségek között.

Blattert múlt pénteken választotta újra a szövetség kongresszusa. Azt megelőzően a héten a FIFA több magas rangú tisztviselőjét vették őrizetbe korrupció gyanújával, és a 2018-as oroszországi, valamint a 2022-es katari világbajnokság odaítélésének módját is vizsgálják a hatóságok. Utóbbi helyszínt a létesítmények építésén dolgozók munka- és életkörülményei miatt is számos bírálat érte emberi jogi szervezetek részéről.