2024. április 17., szerda

Instrumentális zenekar nyert

Szabadkán, a városi Kisstadionon, illetve a korcsolyapályán zajlott le szombaton este az idei Omladina 2015, azaz Ifjúsági Dalverseny, amelyen nemcsak szerbiai, hanem több környező ország együttesei is részt vettek.

Az idei fesztivált az Ifjúsági Iroda szervezte meg, a jelentkezők közül az általuk kijelölt bizottság döntött a résztvevőkről. A kiválasztott nyolc együttes így végül két-két szerzeménnyel léphetett fel a fesztivál főműsorában. A verseny kimenetele ezek után a zsűrin múlott. A Leonid Pilipović, Davor Bašić Palković, Jasna Jovičević, Damir Tahiri és Denis Nikičić alkotta zsűri döntése alapján a legjobb együttes az instrumentális zenét játszó niši Tevarbulebra lett, második a pancsovai Raskid 13, harmadik pedig a belgrádi Dingospo Dali. Az első helyezett egyebek között albumot vételezhet a Studio11-ben, felléphet a főtéren a városnapján, több régióbeli ország fesztiválján vehet részt, az együttes logójával ellátott pólókat nyomtathat, de hasonlóan hasznos díjakat kaptak a második és a harmadik helyezett fellépők is. A revüprogram keretében a Repetitor és a Partibrejkers együttesek zenéltek.

Az Ifjúsági Dalverseny keretében már egy hónapja zajlanak kísérőrendezvények, a versennyel pedig még nem fejeződött be a műsorsorozat. Egy ún. Omladina afterparty-ira június 2-án 21 órakor kerül sor a Raktár klubban, ahol fellép a romániai Nava Spatiala, az orosz Polly, de megnyílik Vasso Vujović és Mona Lacko kiállítása is. A belépő erre az eseményre 150 dinár.