2024. március 28., csütörtök

A világ leghosszabb pizzáját készítik el Milánóban

A világ leghosszabb pizzájával készül bekerülni a Guinness rekordok könyvébe a milánói világkiállítás (Expo 2015).

A tervek szerint egy öt tonna súlyú, 1,5 kilométer hosszúságú pizzát készít el hatvan pizzasütő június 20-án. Az eddigi rekordot 2007-ben állították fel Spanyolországban, pizzájuk 1,1 kilométeres volt.

Az Olaszország különböző területeiről származó pékek 18 órán át megszakítás nélkül dolgoznak majd a hatalmas pizzán - közölte Maurizio Martina olasz földművelésügyi miniszter a projekt bemutatásakor.

A tésztát a Documano, az Expo2015 főutcája mentén terítik ki. A Documano épp olyan hosszú, mint a tervezett pizza, azaz 1,5 kilométeres.

A 18 pék mellett mintegy 200 személy dolgozza fel az egytonnányi paradicsomszószt és a másfél tonna mozarellát. A világkiállítás vendégei között 35 ezer pizzaszeletet osztanak szét.

A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállítás október végéig tart. Olaszország 109 év után rendezett ismét világkiállítást, amelyen rekordnak számító 54 országpavilon - köztük Magyarország pavilonja - épült fel. Másfél kilométer hosszú főutcáját 32 sugárút keresztezi.