2024. április 25., csütörtök

Arab beruházókat várnak Nagybecskereken

Dzsuma Rasid Al Daheri, az Egyesült Arab Emírségek belgrádi nagykövete tegnap Nagybecskereken kijelentette, hogy hamarosan arab beruházók érkeznek a Béga-parti városba. Megállapította, hogy Nagybecskereknek gazdag erőforrásai vannak az ipari és a mezőgazdasági termelés terén egyaránt. Kifejezte abbéli reményét, hogy ezek a lehetőségek majd idevonzzák az EAE-beli befektetőket. Az első lépés egy gazdasági szakemberekből álló küldöttség látogatása lesz.
A nagykövet tegnapi látogatása alkalmával azt is kijelentette, hogy az EAE és Szerbia között jók a bilaterális kapcsolatok, amelyek elsősorban a két ország közötti baráti viszonyra épülnek.

A Fulgarban Adolfo Carlo Perosi igazgató fogadta a vendéget (Fotó: Kecskés István)

A Fulgarban Adolfo Carlo Perosi igazgató fogadta a vendéget (Fotó: Kecskés István)

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere a nagykövetnek rendezett fogadáson a két állam kormányai közötti kiváló kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, ennek az együttműködésnek a gyümölcseként hamarosan Szerbiában nagy projektumok lesznek megvalósítva, és ebben keresi Nagybecskerek a lehetőségeit.
Az Egyesült Arab Emírségek nagykövete a fogadás után megtekintette a nagybecskereki ipari övezetet, és megismerkedett a beruházási lehetőségekkel. Többek között megtekintette az Északnyugat-Elemér ipari övezetben az olasz Fulgar társaság nagybecskereki üzemét, ahol műfonalat, úgynevezett elasztikus fíber szövetet gyártanak, elsősorban nyugat-európai harisnyagyárak és fehérneműgyártók részére. A Délkelet-Écska ipari övezetben építkezési telkek vásárlása felől tájékozódott.
Az Egyesült Arab Emírségek a világ negyedik helyezett országa az egy főre eső évi bruttó társadalmi termék szempontjából (50 ezer dollár).