2024. április 25., csütörtök

Ballagók keringőznek

Hatodik alkalommal rendezik meg Zomborban a ballagók közös szinkrontáncát. A szerbül szellemesen Valcengradnak (Keringővárosnak) keresztelt rendezvény szervezője idén is a Ravangrad Dance táncklub. Az eddigiek közül ez lesz a legtömegesebb és bizonyára ebből eredően a leglátványosabb táncbemutató, a város kilenc általános és hat középiskolájából 10 oktatási intézmény végzősei vesznek részt rajta. Bemutatkozásukra ma este hét órától kerül sor a Megyeháza előtti téren. Műsorukon csacsacsa, mambó, rock and roll és angolkeringő szerepel.

Minden évben tömeges a Valcengrad (Fotó: Fekete J. József)

Minden évben tömeges a Valcengrad (Fotó: Fekete J. József)

A rendezvény keretében föllépnek a Mini Maturánsok is, az iskolai előkészítő tagozatokba járó gyerekek, akik búcsúznak az óvodától, hiszen őszre már iskolások lesznek. Ők tviszttel és cowboypolkával lépnek közönség elé.

Az érettségizők idén külön ajándékban részesültek, a 2014/2015-ös végzős nemzedék Évkönyvével, ami voltaképpen a középiskolások közös emlékkönyve. A helyi önkormányzat és a Somborske novine hetilap szerkesztősége közösen készítette a kiadványt, amit az idén elballagó mind a 935 középiskolás tanáraival és iskoláikkal egyetemben megkapott.

Az Évkönyvet 1100 példányban, 76 színes oldalon nyomtatták. Az önkormányzat szeretné a következő generációkat is ilyen közös emlékkönyvvel megajándékozni.