2024. április 20., szombat

Ismét Gyermekparádé

Három helyszínen zajlik majd az ovisok rendezvénye

Hétfőn vette kezdetét a XXIX. Gyermekparádé, melyen a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény gyermekei kapják a főszerepet, vagyis ahol az ovisok szórakoztatják az ovisokat és persze a szülőket meg az óvónőket. Az egész héten át tartó program központi helyszíne a Bunjevačko Kolo Horvát Művelődési Központ nagyterme, azonban csütörtökön 16 órától egy kis időre a Sportcsarnokot is betölti majd a gyerekzsivaj, a pénteki záróünnepségre pedig a Városháza dísztermében kerül majd sor 18 órai kezdettel, ahol gyermekkórusok és zenekarok lépnek majd fel.

A Gyermekparádén az ötvennégy óvoda ovisai mellett Becséről és Hódságról is érkeznek vendégek (Fotó: Molnár Edvárd)

A Gyermekparádén az ötvennégy óvoda ovisai mellett Becséről és Hódságról is érkeznek vendégek (Fotó: Molnár Edvárd)

Losonci Szluka Violetta, a Naša Radost segédigazgatója elmondta, a Gyermekparádén az ötvennégy óvoda ovisai mellett Becséről és Hódságról is érkeznek vendégek.

– A Gyermekparádénak, melyet mindig májusban tartunk meg, igen nagy hagyománya van Szabadkán és a gyerekek már február óta lázasan készülődnek rá. Nagyon sok a résztvevő, hiszen a Naša Radost ötvennégy óvodájának gyermekei kapcsolódnak be a parádéba és természetesen sok a vendég is. A gyerekek tánccal, zenével, énekkel szórakoztatják egymást, de a Gyermekparádé keretében megtekinthetők a gyerekek által készített kézműves alkotások és egy gyermekrajz-kiállítás is A család és én témakörben – tudtuk meg Losonci Violettától.