2024. április 19., péntek

Az idén is lesz MAdT Zentán

Július 12. és 19. között nyolcadik alkalommal tárja ki kapuit Zentán a MAdT, vagyis a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tábora.

A szervezők mindazokat a fiatalokat várják, akik rendezőként, színészként, illetve mozgásszínészként szeretnék a gondolataikat formába ölteni, ezzel is közelebb kerülve saját magukhoz, s rengeteg tapasztalatra, új barátra és élményre szeretnének szert tenni.

Az idei táborban a színjátszó csoportokat Hajós Zsuzsa színész-drámatanár (Budapest), Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész, egyetemi tanár (Szabadka) és Perényi Balázs drámapedagógus, kritikus, szakíró (Budapest) vezeti. A mozgásszínházi csoportokat Kiss Anikó rendező-koreográfus (Magyarkanizsa) és Táborosi Margaréta rendező-koreográfus, egyetemi tanár (Zenta–Újvidék) koordinálja. A munkában közreműködik Hernádi Kriszta logopédus, beszédtanár (Budapest), Siflis Zoltán filmrendező (Szabadka) és Solténszky Tibor dramaturg (Budapest).

A színjátszó csoportba 15–32 éves, a rendezői csoportba legalább 18 éves személyeket várnak, ahogyan a rendezői csoport színjátszóinak is legalább 18 évesnek kell lenniük.

A mozgásszínházi csoport teljes létszáma 8 fő lesz, táncos múlt nem szükséges, a lényeg az, hogy a jelentkezők betöltsék 16. életévüket. A tábor költségeihez való hozzájárulás 6000 dinár. A képzés ideje alatt a résztvevők a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban teljes ellátást (napi három étkezést és szállást) kapnak.

Jelentkezni május 25-étől június 15-éig lehet a www.vmmi.org oldalon található elektronikus jelentkezési lapon.

Az érdeklődők bővebb információt Hajvert Lódi Andreától szerezhetnek a +381/62/849-6029-es mobilszámon vagy az andrea@vmmi.org villámpostacímen.

A tábor a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye. A tábor támogatói:

Szabadka Város Önkormányzata, Szerb Kulturális és Tájékoztatási Minisztérium, Bethlen Gábor Alap, Magyar Nemzeti Tanács, Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság.

Médiatámogatói a Magyar Szó – Képes Ifjúság és a Pannon RTV.

A szervezők partnerei a tehetséggondozásban: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zentai Gimnázium.

A tábor szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.