2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Erdélyi bravúrja Wu ellen

Petőt a későbbi tornagyőztes állította meg a nyolcaddöntőben

A szerbiai versenyzők közül Erdélyi Annamária és Pető Zsolt szerepelt a legjobban a World-tour sorozat zágrábi állomásán. A nőknél a 64-es főtábla első fordulójában Erdélyi nagy bravúrt végrehajtva 4:1-re nyert a német-kínai Wu Jiaduo ellen, aki a világranglista 37. helyén áll. A nők közül Andrea Todorović szerepelt még a főtáblán, aki az első fordulóban 4:0-ra kapott ki a japán Morizonótól. Erdélyi a 16 közé jutásért a dél-koreai Jo Encsungtól veszített öt játszmában. A tornát a dél-koreai Csoj Hoju nyerte, aki a döntőben 4:1 arányban győzte le a német-kínai Shan Xiaonát.

A férfiaknál Pető az első fordulóban 4:2-re nyert a bolgár Gabrovszki ellen, utána pedig egy drámai mérkőzésen, hét játszmában bizonyult jobbnak a svéd Lundqvistnál, aki a májusi világranglistán a 89. helyet foglalja el. A jó formában levő temerini játékost a japán Josimura állította meg, aki a nyolcaddöntőben 4:2-re nyert Pető ellen. Mint később kiderült, Pető a tornagyőztestől veszített, ugyanis a japán játékos az elődöntőben a dél-koreai Lee Szangszut, a fináléban pedig a horvát színekben versenyző Tan Ruiwut is legyőzte.

A 64-es főtábla első fordulója jelentette a végállomást Aleksandar Karakaševićnak, akit a japán Jin Takuja győzött le 4:2-re. Marko Jevtović a 32 közé jutásért az osztrák Pfeffer ellen nyert 4:0-ra, utána pedig ugyanilyen arányú vereséget szenvedett a francia Ouaiche ellen.