2024. március 28., csütörtök

Pajtić: Hamarosan legyőzzük ezt a rezsimet

A DP elnöke szerint a szerbiai kormány minden nap hazugságot hazugságra halmoz holmi jólétről, amelyben az ország polgárai élnek, miközben a valóság egész más

Szívesen látná Saša Janković ombudsmant a Demokrata Párt soraiban annak elnöke Bojan Pajtić, amennyiben a jogvédőnek esetleg politikai ambíciói lennének. Erről a pártelnök a Danas napilap hétvégi számában megjelent interjúban beszélt.

„Mint polgári jogvédő, Janković nem pártszemélyiség és nem is lehet párttag. Az életben egyetlen alkalommal beszélgettem vele és pozitívak a benyomásaim. Amennyiben funkciója lejártával a DP tagja szeretne lenni, szívesen látnám őt sorainkban” fogalmazott Pajtić.

A Borislav Stefanović által felkínált új program kapcsán, amelynek értelmében a Demokrata Párt politikája az egyenlőség, szolidaritás és szociális igazságosság elvein alapulna, Pajtić elvárását fejezte ki, hogy ez a dokumentum hoz még néhány olyan ötletet, amelyek a párt számára hasznosak lehetnek.

„Jelen pillanatban Dragoljub Mićunović is programjavaslatokon dolgozik, de a párt árnyékkormánya is elkészítette saját javaslatát, sőt, Balša Božović és Branimir Kuzmanović is rendelkeznek javaslatokkal. Több dokumentum létezése hozzájárul, hogy a párt választási dokumentuma valóban minőséges platform lehessen a küszöbön álló önkormányzati választásokon” – emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e arról, hogy ismét jelöltesse magát a tartományi kormány élére, Pajtić azt mondta, a tartományi adminisztrációnak nincs hatalma, gyakorlatilag minden erőforrását megvonták.

„Van egy problémánk, ez pedig a szerb kormányfő tisztségén található. Ezért, minden ambícióm arra összpontosul, hogy ezen a tisztségen kerüljön sor minél előbb egy hatékony cserére” – mondta Pajtić.

A DP elnöke szerint hamarosan visszatérnek a hatalomra, sokkal előbb, mintsem azt sokan remélnék. Ahogy fogalmazott, a felmérések arról árulkodnak, hogy komolyan csökken a jelenlegi rezsim támogatottsága, amely minden nap hazugságot hazugságra halmoz holmi jólétről, amelyben az ország polgárai élnek, miközben a valóság teljesen más.

„A felmérések szerint az uralkodó párt népszerűsége csökken, a demokratáké viszont gyorsított ütemben növekszik. De nincs is másik erő, amely a haladókat képes lehet legyőzni. Legyőzzük ezt a rezsimet előbb, mint azt sokan gondolnák” – nyilatkozta Pajtić.

A demokraták első embere arról is beszélt, hogy a Belgrád víziváros a legnagyobb korrupciós botrány, nem csak Szerbiában, de az egész régióban.