2024. március 28., csütörtök

Bővítik az elektromos hálózatot

Az önkormányzat és az újvidéki Elektrovojvodina Kft. a napokban megállapodást írt alá egy közös beruházásról, amely alapján szerződést írtak alá elektroenergetikai létesítmények társfinanszírozással történő építéséről Szabadka város területén.

A közös beruházásról szóló megállapodást Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Bogdan Laban, az újvidéki Elektrovojvodina Kft. Áramelosztó Gazdasági Társaság igazgatója írta alá, az elektroenergetikai létesítmények építéséről szóló szerződést pedig Stevan Bakić, a szabadkai Áramelosztó igazgatója, Ivan Saveljić, a Gazdasági-Technológiai Parkok KV igazgatója, Maglai Jenő polgármester és Bogdan Laban írták alá.

A szerződés értelmében 20 kilovoltos kábelvezetéket építenek ki a szabadkai 110/20 kV transzformátor-állomás (Zorka trafóállomás) és a szabadkai, kisbajmoki ipari övezet északi határa között, mintegy 6 kilométer hosszan.  

A vezeték megépítésére azért van szükség, hogy feltételeket teremtsenek új fogyasztók rákapcsolására az újvidéki Elektrovojvodina Kft. Áramelosztó Gazdasági Társaság szabadkai Áramelosztójának a hálózatára a kisbajmoki ipari övezetben, ami lehetővé teszi új befektetők idevonzását és új munkahelyek megnyitását.

A szerződő felek egyetértettek abban, hogy az (áfával együtt) mintegy 35 millió dinár értékű beruházásban fele-fele arányban, azaz (áfával együtt) 17,5 millió dinárral vesz részt Szabadka Város és az újvidéki Elektrovojvodina Kft.