2024. április 24., szerda

Az elhanyagolt helyi közösségekre figyelnek

A város Makkhetes, Zorka, Újfalu, Peščara helyi közösségeket fejleszti az idén

A Peščara helyi közösségben lévő, kiaszfaltozott Szőlő utcában tett tegnap látogatást Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić a képviselő-testület elnöke, Kern Sólya Mária, a polgármester kommunális és környezetvédelmi ügyekkel megbízott tanácsosa, valamint Aleksandar Ranković, a helyi közösség közgyűlésének elnöke.

Maglai Jenő nyilatkozatában kiemelte, különösen fontos eme utca esetében, hogy annak ellenére, hogy sokan állítják: nincs együttműködés a város, a köztársaság és a tartomány között, és nem támogatnak bennünket, itt a példa ennek ellenkezőjére – mondta.

A kicsivel több mint másfél kilométer hosszú utcára hat méter szélességben került aszfalt, a beruházás összege pedig több mint ötvenmillió dinár. Ennek felét biztosította a város, másik felét pedig a köztársasági illetékes minisztérium. A köztársasági szervek igenis figyelnek a helyi problémákra.

– A munkafolyamat teljes egészében zökkenőmentesen zajlott, az itteni polgároknak pedig teljesen újfajta életminőséget biztosítottunk – mondta a polgármester, majd a további útkiépítések kérdése kapcsán kiemelte, a városi vezetőség azokra a helyi közösségekre fordít most gondot, amelyek nagyon elhanyagoltak, így beruházásokra is ezekben, vagyis a Zorka, Újfalu, Makkhetes, Vasutas település és Peščara helyi közösségekben lehet számítani.

Aleksandar Ranković kiemelte, az elmúlt harminc évben nem történt ekkora beruházás a helyi közösség területén. Minden polgár nevében megköszönte a segítséget, de hozzátette, hogy a helyi közösség továbbra is nagyon rossz állapotban van, amennyiben az infrastrukturális kérdéseket vesszük figyelembe, nagy szükség lenne további aszfaltozásokra, a víz és szennyvízelvezető hálózat bővítésére.

– Nagyon sokat jelent nekünk, hogy kiaszfaltozták az utcát, nagy sár volt, nem tudtunk mentőt, tűzoltókat hívni, a Köztisztasági Vállalat sem vitte el a szemetet, amikor nagy sár volt. Egyedüli probléma most, hogy a mellékutcák  sárosak, így a gyalogjárda járhatatlan, ugyanis az autók, munkagépek ráhordják a mellékutcák sarát – mondta Ilonka, a Szőlő utca lakója, aki hatvan évvel ezelőtt ebben az utcában született.