2024. március 29., péntek
ILONAFALU

Juhászok és termelők találkozója

Június 6-án, szombaton Ilonafaluban (Zimonićon), a futballpályán tartják meg a Juhászok és mezőgazdasági termelők IV. találkozóját. A juhászok találkozója egyben verseny is, birkapaprikás főzésében és hagyományos kézi birkanyírásban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők.

A főzőversenyre öttagú csapatok nevezhetnek be, a szervezők biztosítják a helyet és a tűzifát; a húst a versenyzők vigyék magukkal, de a helyszínen is megvásárolhatják. A benevezés ingyenes.

A birkanyírásra egyéni versenyzők jelentkezését várják, amelyre szintén ingyenesen lehet benevezni. Egész nap megtekinthető lesz az állatkiállítás, amelyre várják a tenyésztőket, és a kiállított állatokat díjazzák is.

Lovas programokkal, művelődési műsorral, gyermekprogramokkal, kirakodóvásárral, házias ételekkel és italokkal várják az odalátogatókat. Egész nap élőben muzsikál a Tresnyeváci Ászok együttes.

Vajdaság egész területéről és külföldről is várják a versenyzőket és minden érdeklődőt.

A rendezvény szervezője a Magyarkanizsa Község Agráruniójának keretében működő Kanizsa Község Kapitány-réti Juhászainak Egyesülete, a Mezőgazdászok Egyesülete és a Gazdakör.

Jelentkezni május 28-áig lehet, bővebb információ a 063/132-2237, a 063/802-7323 és a 063/754-1507 telefonszámokon kapható.

A főzőverseny reggel 8 órakor kezdődik, 8.30-kor az ünnepélyes megnyitó következik, 9-kor pedig kezdetét veszi a birkanyíró verseny, 10.30-tól lovas bemutatót tekinthetnek meg a résztvevők, 11-kor kezdődik a művelődési műsor, majd 12 órától 14-ig tart az ebéd. Az eredményhirdetést és a díjkiosztót 15 órakor tartják.