2024. április 26., péntek

Falunap és templombúcsú Tordán

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

A hétvégén háromnapos műsorral ünnepelik Tordán a falunapot és a templombúcsút. A házigazdák gazdag műsort készítettek mind a helybéliek, mind az idelátogatók számára, mert Tordán ezekben a nehéz időkben is ünnepelhetnek, hiszen a közelmúltban több jelentős létesítményt sikerült befejezni: felújították a templomot, felépült a vadászotthon, halastavat kapott a falu. Közben azon is dolgoznak, hogy újra hasznosítsák a falu nagy természeti kincsét, a termál- és gyógyvizet.
Pénteken megtartották az első hivatalos horgászversenyt a nemrég befejezett horgásztavon, az esemény egyben a hivatalos megnyitója is volt a létesítménynek. Második alkalommal rendezték meg a lakodalmas zenekarok fellépését, amelyen két helybeli mellett palicsi, nagykikindai és muzslyai zenekarok léptek fel.
Szombaton lesz a hivatalos falunapi ünnepség, amely 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a Nepomuki Szent János-plébániatemplomban. Utána a kultúrotthonban megnyitják a helybeli amatőr festők kiállítását, amelyen öt alkotó mutatkozik be a közönségnek. Utána hagyományos csirkepaprikásfőző verseny lesz, amelyre 25-30 csapatot várnak. Délelőtt ifjúsági kispályás labdarúgótornát tartanak, délután pedig bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszik a helybeli Olimpia a szerbittabei Október 1. csapatával. Este 20 órakor a falu központjában felállított színpadon fellép Velianski Krisztina énekes, a balástyai táncosok, valamint a muzslyai Mazsorett-csoport tagjai. A magyarországi Hooligans együttes koncertje 21 órakor kezdődik. Az est tűzijátékkal és a törökbecsei Playboys zenekar fellépésével zárul.
Vasárnap 9.30-tól ünnepi szentmisét mutatnak be és egész napos kirakodóvásár lesz.