2024. április 20., szombat

Megtalálták a fegyvert, amellyel lelőtték a két rendőrt Mississippiben

Megtalálták pénteken azt fegyvert, amellyel egy hete lelőttek két rendőrt Mississippi államban, Hattiesburgben.

A pisztolyra a város fűnyíró munkásai bukkantak rá közterületen. A ballisztikai vizsgálatok igazolták a gyanút, miszerint ezzel a fegyverrel sebezték halálra a 34 éves Benjamin Deant és a 25 éves, újonc Liquori Tate-et. Mind a férfi, mind a nő a kórházban haltak bele sebesüléseikbe. Golyóálló mellényt viseltek, a lövések mégis halált okoztak: a férfit arcon lőtte gyilkosa, a nő a hátába kapta a golyót.

A rendőrök rutinellenőrzés végett állítottak meg egy autót múlt szombat este. A Cadillacben ülők rájuk lőttek, majd elmenekültek, egyikük a rendőrautóval hajtott el. A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek után, és a lakosság segítségével  hamarosan elfogta a gyilkossággal gyanúsítottakat, egy 29 éves férfit és egy 22 éves nőt. Elfogták a férfi 26 éves öccsét is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak, majd pedig őrizetbe vettek további négy embert - kettőt pénteken - a kettős rendőrgyilkossággal összefüggésben. Így már összesen heten vannak rács mögött. Kettőt közülük az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolnak.

Az Egyesült Államokban az idén eddig már tíz rendőrgyilkosság történt egy civilszervezet adatai szerint. A szervezet a szolgálatteljesítés közben életüket vesztő rendőröket tartja nyilván.