2024. április 24., szerda

Ünnepel az óvoda

A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény 129. évfordulójához érkezett – Játszótéri eszközökkel bővült három létesítmény

A fennállását május 15-én ünneplő Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény a jeles dátum apropóján évről évre egy teljes héten át tartó sokszínű és tartalmas programsorról gondoskodik óvodásainak. A mai napon a tanintézmény munkaközössége megemlékezik jubiláló és nyugdíjba vonuló munkatársairól is. Az esemény keretében zajlik majd az Ünnepel az óvodánk elnevezésű képzőművészeti pályázat eredményhirdetése is.

2015-ben a Topolya községben működő tanintézményben, ahol jelenleg több mint 700 óvodást nevelnek, oktatnak 12 épületben, 37 tagozatban, a Bambi munkaközössége hét jubiláló és egy nyugdíjba vonuló kollégáját tünteti ki különös figyelemmel a mai napon. A tegnapra tervezett, ötszáz, jelmezbe öltöztetett óvodást megmozgató karneváli felvonulás az esős időjárás miatt elmaradt. Információink szerint a jövő hétre halasztották, az új időpont: május 18-a, hétfő. A felvonuló óvodások tehát hétfőn, 9.30-tól teremtenek karneváli hangulatot, a Gomex áruháztól a központon keresztül a gimnázium melletti kézilabdapályáig vonulnak. A sportpályán a gunarasi, bácskossuthfalvi és a pacséri ovisokon kívül, akik ezúttal nem vonulnak fel ünnepi díszben az alkalom apropóján, minden, a karneváli felvonuláson szerepet vállaló óvodáscsoport táncos-zenés produkciója után egy-egy lufit enged a magasba.

A 129. évfordulóját ünneplő Bambi nem csak bemutatkozási lehetőséggel, élményekkel és (a topolyai önkormányzat, valamint a helyi közösség támogatása jóvoltából) jelképes ajándékokkal lepi meg növendékeit, három topolyai létesítmény: a Zentai úti, a Maksim Gorkij utcai és a Duna utcai, az ünnep apropóján, idején játszótéri rekvizítumokkal is gazdagodik 189 000 dinár értékben, informálta lapunkat Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatója. Mint megtudtuk: az ünnepi programsorozatnak csak az egyik állomása évről évre a karneváli felvonulás – a szülők és az óvónők együttműködésének köszönhetően – látványosabbnál látványosabb jelmezekben. Hétfőn és kedden délelőtt, a Bambi 9000 dináros beruházásnak köszönhetően a Duna utcai központi létesítmény udvara igazi gyermekbirodalommá változott: légvár, trambulin, labirintus várta az gyermekeket. Ezeket a szabadtéri játszótéri alkalmatosságokat nemcsak a központi épületbe járó óvodások vehetették birtokukba, a többi topolyai objektumba járó ovisok is kipróbálhatták, csakúgy, mint a gunarasi, a bajsai, a zentagunarasi és a krivajai kisgyermekek. Május 12-én, három kezdési időpontban a színjátszással foglalkozó óvóvők a gyermekeknek Nagy buli a réten címmel gyermekelőadást mutattak be. Produkciójuk színrevitelét vendégként a Csáki Lajos ás a Nikola Tesla Általános Iskola fiatalabb diákjai is megtekinthették. Ma még látogatható az a kollektív és egyéni gyermekrajzokból, továbbá kézművesalkotásokból – az ünnepi hét folyamán, a topolyai Művelődési Ház mozijának előcsarnokában – nyílt tárlat, amelyre minden óvodás munkáját várták. Ezeket az alkotásokat szakzsűri értékelte, a legjobb pályamunkák készítői ajándékban részesülnek.