2024. április 25., csütörtök

A preferánsz szerbiai központja

Nemzetközi bajnokság május 15-étől 17-éig

A vállalkozó szellemű és szorgos szerbiai szervezőknek köszönhetően – több szomszédos ország versenyzőinek részvételével – a preferánsz legvonzóbb és legtömegesebb versennyé fejlődött a nemes szellemi kártyajátékok mezőnyében. Miként került erre sor?

Magyarkanizsán május 16-án, 17-én és 18-án rendezik meg a harmadik nemzetközi preferánszbajnokságot. Ezekben a napokban ez a szép észak-bácskai fürdőváros a preferánsz központja lesz. Olyan kiváló játékosok összejövetelének helyszíne, akik őrzik és ápolják ennek a régi játéknak a legjobb és legszebb hagyományait, amely játék évek óta arra törekszik a sakk és a bridzs mellett, hogy speciális olimpiai sportággá váljon.

Mindössze három év elmúltával alkalmuk adódik a helybeli preferánszklub vállalkozó szellemű szervezőinek és a vajdasági preferánszklubok szövetségének (SKIP), a magyarkanizsai önkormányzat támogatásával, hogy megszervezzék a legrangosabb tornát.

Mit is kínál ez a kisváros, amelyet a versenyek után hosszú ideig emlegetnek a szóban forgó kártyajátéknak a szerelmesei és igazi mesterei?

– A különleges, fürdővárosi jellege mellett gyönyörű környezetben található a Fishmania horgásztó és a Tandari-szállás (Martonos felé) – meséli Dušan Hajdin, a kártyaverseny szervezőbizottságának elnöke. – A tíz legsikeresebb versenyző és a három legeredményesebb női versenyző értékes nyereményt vihet haza, hiszen a benevezési díjból (5000 dinár) összegyűlő teljes összeget kiosztják a versenyzők között. Ilyesmivel egyetlen szerbiai, a magyarkanizsainál régebbi hagyományokkal rendelkező verseny sem dicsekedhet. Ehhez hozzá kell tenni a házigazdák vendégszeretetét, a kiváló vendéglátást, elhelyezést és a versenylégkört, amivel szolgálnak a résztvevőknek, az ország egész területéről és külföldről érkező játékosoknak. És a pénzdíjak mellett ajándékot vehet át a legidősebb és a legfiatalabb versenyző is.

A versenyről a 063/585-085-ös és a 065/874-4377-es telefonszámokon lehet érdeklődni, ez utóbbin Mile Čobanovnál.

Jöjjenek Kanizsára! – üzenik a szervezők.