2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Minden a Barcelona mellett szól

Lehetetlennek tűnő feladat vár a Bayern Münchenre, ugyanis háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Bajnokok Ligája elődöntőjének mai visszavágóján a Barcelona ellen, amely legutóbbi hét találkozóján gólt sem kapott.

Tovább nehezíti a bajorok vezetőedzőjének, Josep Guardiolának a dolgát, hogy közel sem a legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára, mivel továbbra is sérült David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry és Holger Badstuber.

A Bayern komoly hullámvölgybe került az elmúlt hetekben: a német kupa elődöntőjében büntetőkkel kiesett a Borussia Dortmund ellen, a BL-ben nehéz helyzetben van a barcelonai 3:0-s vereséggel, s bár a bajnokságban már biztosan az élen végez, rossz formája ott is éreztette hatását, ugyanis a hétvégén 1:0-ra alulmaradt az Augsburggal szemben.

Ennek ellenére Philipp Lahm csapatkapitány reménykedik abban, hogy felül tudnak kerekedni a problémákon:

Az elmúlt meccseken semmi sem sikerült. Nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, de eljön az idő, amikor fordul a kocka, és ismét eredményesek leszünk.”

A Barcelonát 2009-ben és 2011-ben BL-diadalra vezető Guardiola pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemes hátrány ellenére csapatának nem szabad kizárólag a gólszerzésre koncentrálnia, mert akkor úgy jár, mint egy éve a Real ellen, amikor szintén az elődöntőben búcsúzott.

A katalán gárda eközben teljes nyugalomban készülhet a visszavágóra: legutóbbi hét meccsén nem kapott gólt, ráadásul ezalatt – elsősorban dél-amerikai csatártriójának köszönhetően – 25-ször talált be az ellenfelek kapujába. Az argentin Lionel Messi, a brazil Neymar és az uruguayi Luis Suárez vezette együttes hétvégén nagy lépést tett a spanyol bajnoki cím felé, mivel a Real Sociedad felett aratott 2:0-s sikere mellett ősi riválisa, a Real Madrid nem bírt a Valenciával, így a gránátvörös-kékek két fordulóval a Primera División vége előtt négy pontra növelték előnyüket a tabella élén.

A BL-történelem is a Barcelona továbbjutását ígéri, ugyanis háromgólos hátrányból eddig csak egyetlen csapatnak, a Deportivo La Coruñának sikerült fordítania: a 2003/2004-es szezon negyeddöntőjében a spanyol gárda 4:1-re kikapott a Milan vendégeként, majd hazai pályán 4:0-ra győzött.

Bayern München–Barcelona

Kezdés: 20.45 (Arena Sport 1, Arena Sport 3, Sport1)

Helyszín: Allianz Arena, München (69 901 férőhely)

Az első mérkőzésen: 0:3

Játékvezető: Mark Clattenburg (Anglia)

A várható kezdőcsapatok:

Bayern München: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Alonso – Lahm, Thiago, Götze – Müller, Lewandowski.

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets – Rakitić, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.