2024. április 23., kedd
ASZTALITENISZ

Ellenfélre vár a Banat és a Radnički

Az elődöntők második mérkőzései után a férfiaknál és a nőknél is egy-egy döntős ismert a Szuperligában: a címvédő Banat férficsapata, valamint a Radnički női együttese csütörtökön este bejutott a fináléba. A bánátiak 4:2-re nyertek Versecen a város nevét viselő együttes ellen, így 2:0-ra megnyerték a párharcot, s ugyanígy tett a székvárosi együttes is, amely a szintén újvidéki Panoniját győzte le ugyanilyen arányban.

A férfiaknál az alapszakasz győztese, a Crvena zvezda nagyon simán nyert Nagybecskereken a Stenes ellen, amely az első mérkőzést küzdelem nélkül nyerte meg, mivel a belgrádiak terme nem felelt meg az előírásoknak. A nagybecskereki találkozó nem kezdődött el időben, a belgrádiak kifogásolták a fényerősséget, szerintük az nem felelt meg az előírásoknak, néhány újabb mérést követően azonban a játékvezetők jelezték, hogy a fényviszonyok megfelelnek a szabályoknak és alkalmasak a mérkőzés megrendezésére. A nőknél a címvédő Novi Sad bebizonyította, hogy nem szabad leírni, mivel a hazai 4:1-es vereség után Uzdinban ugyanilyen arányban vágott vissza az Unireának, így a harmadik, mindent eldöntő meccset saját közönsége előtt játszhatja szombaton 18 órai kezdettel. Az uzdini találkozó legjobbja Truzsinszki Viktória volt, aki Izabela Lupulescut és Surján Szabinát is legyőzte, a legfontosabb győzelmet azonban Fenyvesi Anna Zsófia szerezte meg csapatának, aki 1:1-es meccsállásnál kétjátszmás hátrányba került, de fordított.

Szuperliga, elődöntő, második mérkőzések, férfiak: Versec–Banat (Nagybecskerek) 2:4 (L. Lupulescu–Majstorović 3:0, Pető Z.–V. Radonjić 3:1, V. Borčić–Gordić 1:3, L. Lupulescu–Nagy Némedi 1:3, V. Borčić–Majstorović 0:3, Pető Z.–Gordić 2:3) – a párharcot a Banat nyerte 2:0-ra, Stenes (Nagybecskerek)–Crvena zvezda 0:4 (Strugarević–Karakašević 0:3, Lugonja–Milošević 1:3, Popović–Jevtović 0:3, Strugarević–Milošević 1:3) – az állás 1:1.

Nők: Unirea (Uzdin)–Novi Sad 1:4 (I. Lupulescu–Ratić 3:1, Surján–Truzsinszki 0:3, A. Lupulescu–Fenyvesi 2:3, I. Lupulescu–Truzsinszki 1:3, A. Lupulescu–Ratić 1:3) – a párharc állása 1:1, Panonija (Újvidék)–Radnički (Újvidék) 2:4 (Tóth É.–A. Radonjić 1:3, Gyurcsik–Recskó 2:3, Makszuti–Barna 3:0, K. Tot–Recskó 0:3, Makszuti–A. Radonjić 3:0, Gyurcsik–Barna 2:3) – a párharcot a Radnički nyerte 2:0-ra.