2024. április 25., csütörtök

Felújítják a szenttamási Szociális Központ tetőszerkezetét

A szenttamási Szociális Központban hétfőn megkezdődtek az intézmény épületének tatarozási munkálatai. Az első fázisban a tetőt szedik rendbe, egy későbbi időpontban pedig a belső helyiségeket is. A munkálatokat kedden délután megtekintette Szenttamás polgármestere Zoran Mladenović, dr. Ilija Gazepov, a községi tanács egészségügyi és szociális kérdésekkel megbízott tagja, valamint Jovan Tutorov, a tanács infrastruktúrával megbízott tagja. Az önkormányzat képviselőit Biserka Veselinović, a központ igazgatója fogadta.

A helyszínen Jovan Tutorov újságíróknak adott nyilatkozatában elégedettségének adott hangot, hogy a munkálatok végre megkezdődtek, és jó ütemben haladnak.

– Az önkormányzat egymillió dinárt szánt a tető javítására, valamint a tetőterhet vivő fal újraépítésére. Az épület több mint száz éves, és nagy szükség mutatkozott a tető rendbeszedésére. Utoljára 30 évvel ezelőtt volt itt egy javítás, más semmi nem történt, az idő viszont megtette a magáét. Az épület udvari részén a tető több helyen beázott, így az itteni irodákba is befolyt a víz, a tetőterhet vivő fal pedig megdőlt, és nagy veszélyt jelent nemcsak a tetőre, hanem az egész épületre nézve. A falat megjavítjuk, a tetőre pedig új lécek kerülnek, és visszarakjuk a szürkecserepet, mert az jó állapotban van – magyarázta a tanácsos.

Zoran Mladenović polgármester elmondta, a felújításhoz szükséges eszközök egy részét az Újvidéki Mezőgazdasági és Konyhakertészeti Intézet biztosította, ugyanakkor az intézet donációjának köszönhetők a helyi Svetozar Miletić Gimnázium és Közgazdasági Középiskolában, valamint a Jovan Jovanović Zmaj iskolán elvégzett tatarozási munkálatok is. Mint mondta, 2012 óta a Szociális Központ felé a nyolcszorosára növelték a költségvetésből a támogatást, ezenkívül a nehéz szociális helyzetben élők számára több alkalommal biztosítottak élelmiszercsomagokat.

‒ A Szociális Központ egy olyan terület, amelynek az önkormányzatban külön figyelmet szentelünk, nagyon sok polgártársunk fordul ugyanis hozzájuk segítségért. Éppen ezért fontosnak tartjuk az itt dolgozók munkakörülményeinek javítását és az optimális munkafeltételek biztosítását – mondta a polgármester.