2024. április 25., csütörtök

Viharos széllel érkezik a hidegfront

Egyes helyeken a jégverés sem kizárt

A várható heves zivatarok miatt Magyarországon két délkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében sok esőre és viharos szélre is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti figyelmeztetésében azt írta: késő délután északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront éri el az országot, amely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri.

A fronthoz zivatarok is társulnak, amelyeket néhol 90-100 kilométer/óránál is erősebb szél, nagy méretű jég, illetve felhőszakadás is kísérhet.

A veszélyjelzés szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országban várható heves zivatar, amelyet jégeső, károkozó szél kísérhet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökre virradó éjszaka a front hatása a keleti, délkeleti országrészben is lecseng. A zivatarok kelet felé elhagyják az országot. A szél fokozatosan veszít erejéből. Csütörtök napközben nem valószínű zivatar.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint ma, az esti órákban érkezik meg térségünk fölé a hidegfront, viharos szél, villámlás is várható. Ennek eredményeképp csütörtökön, pénteken 22-23 fokra mérséklődik a nappali csúcshőmérséklet.