2024. április 25., csütörtök
CSONOPLYA

Autót kapott az egészségház

Nevét felfedni nem kívánó adományozó jóvoltából egy személygépkocsihoz, egy kerekesszékhez és egy, rokkantak által is használható kerékpárhoz jutott a zombori dr. Đorđe Lazić Egészségház csonoplyai rendelője. A használt Fiat Punto és a másik két eszköz megkönnyíti a mozgásképtelen páciensek otthoni ellátását, illetve a mozgássérültek eljutását a falusi rendelőbe.

Szakács Csaba, a zombori városi tanács tagja a donáció kapcsán elmondta, hogy az adománytevő nem kívánta elárulni kilétét.

– Egy helybeli személyről van szó, aki már eddig is sokat tett a faluért és polgáraiért, most az egészségügyi intézménynek segített – nyilatkozta Szakács, aki egyben köszönetet mondott a donátornak, és eredményes munkát kívánt a rendelő személyzetének.

A csonoplyai egészségház alkalmazottai a már meglévő, húsz évnél idősebb Jugo 45-ös gépkocsit, amelyet annak idején a falu polgárai pénzén vásároltak, fölajánlották a bácsgyulafalvi egészségház javára, amely nem rendelkezik autóval.

Az adomány átvételén jelen volt dr. Úri Emese, a zombori egészségház igazgatónője, Szakács Csaba, a vt kisebbségi jogok érvényesítésével megbízott tagja és dr. Srđan Koval, a csonoplyai rendelő orvosa.