2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Egygólos Juventus-győzelem a címvédő ellen

Egy remek mérkőzésen a Juventus 2:1-re nyert a vendég címvédő Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első, keddi találkozóján.

Veszélyes Juventus-helyzetekkel indult a mérkőzés, és a 9. percben Morata - aki tavaly még a spanyolokkal nyerte meg a BL-trófeát - megszerezte a vezetést, miután Tévez jól helyezett lövésébe Casillas csak beleérni tudott.
Lassan ébredezett a Real, és a 27. percben egy jó beadást követően C. Ronaldo fejelt közelről a kapuba. A portugál csatárnak ez volt a 9. gólja a BL mostani kiírásában, amivel beérte az eddigi egyedüli éllovas Luiz Adrianót (Sahtar Donyeck).
Még a szünet előtt majdnem fordított a Madrid, ám James Rodriguez a felső lécre fejelt.
A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Juventus, és egy kontratámadás során Carvajal buktatta Tévezt a 16-oson belül. A 11-est a sértett értékesítette. A hátralévő időben inkább a friss olasz bajnoknak voltak komoly helyzetei, de nem tudták növelni előnyüket.

A visszavágót jövő szerdán rendezik a spanyol fővárosban.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2:1 (1:1)
Torino, 40 000 néző, v: Atkinson (angol). Góllövők: Morata (9.), Tévez (58.- 11-esből), illetve C. Ronaldo (27.).


Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Ciellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturaro (Barzagli, 64.) - Vidal - Tévez (Pereyra, 86.), Morata (Llorente, 78.)

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Sergio Ramos, Kroos, James, Isco (Hernandez, 63.) - Bale (Jesé, 86.), C. Ronaldo
    
Szerdán játsszák: Barcelona (spanyol)-Bayern München (német)