2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Allegri: Az a papírforma, ha nem mi jutunk a fináléba

Tizenkét év után újra a címvédő Real Madrid áll a Juve útjában
A jó formában levő Cristiano Ronaldo a torinói közönséget is elhallgattatná

A jó formában levő Cristiano Ronaldo a torinói közönséget is elhallgattatná

A Juventus szombaton újra olasz bajnok lett, de nem sok ideje volt ünnepelni, mivel ma már a címvédő Real Madridot fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A torinói együttes 2003 után került újra az első számú nemzetközi kupasorozat legjobb négy csapata közé, és több szempontból is hasonló a helyzete, mint 12 éve volt. Az akkor Marcelo Lippi irányította gárda ugyancsak a címvédő Realt kapta a sorsolásnál, s ahogy most, úgy annak idején is a spanyol sztárgárda számított a párharc favoritjának.

Nem mindennap fordul elő, hogy a Real Madriddal kell megküzdened. Nagyon kemény összecsapás vár ránk, az a papírforma, ha nem mi jutunk a fináléba” – mondta Masimiliano Allegri, a Juve trénere, hozzátéve, az esélyek ellenére csapata egyértelmű célja, hogy amint 2003-ban tette, úgy ezúttal is búcsúztassa a madridiakat.

A Juventus edzőjének dolgát nehezíti, hogy az első meccsen nem számíthat csapata egyik legjobbjára, Paul Pogbára, aki még a Dortmund elleni nyolcaddöntő második találkozóján szenvedett combsérülést. A francia középpályás ugyanakkor a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhet, így a jövő szerdai visszavágón bevethető lesz. Mellette Martin Caceres és Kwadwo Asamoah sem áll a Juve rendelkezésére. A Real Madrid a BL egyenes kieséses szakaszában nehezen jutott túl a Schalkén, majd az Atlético Madrid elleni negyeddöntőben is akadtak nehézségei, ezzel együtt az utóbbi hetekben javuló formát mutat. Akárcsak első számú sztárja, Cristiano Ronaldo, aki mesterhármast ért el a hétvégén Sevillában.

A portugál támadó kulcsszerepet játszhat a két találkozón, a madridi hívek pedig bízhatnak abban, hogy hasonló teljesítményt nyújt, mint a két gárda legutóbbi meccsén. Az előző szezon csoportkörében ugyanis két találkozón három gólt lőtt a Juventusnak, melyet akkor hazai pályán 2:1-re győzött le a madridi csapat, Torinóban pedig 2:2-t játszottak a felek.

Az áprilisi negyeddöntőhöz képest most lényegesen kedvezőbb Carlo Ancelotti vezetőedző helyzete a csapat-összeállításnál, ugyanis a sérültek szinte mindannyian visszatértek, egyedül a francia csatár, Karim Benzema játéka kérdéses a keddi meccs előtt. Garreth Bale ugyanakkor a hétvégén már harminc percet játszott, és az olasz szakember szerint semmilyen problémája nem volt.

A mostani keretekből csak a két kapus, Gianluigi Buffon és Iker Casillas volt részese a 2003-as elődöntőnek, míg Alvaro Morata személye azért érdekes, mert a spanyol támadó tavaly még a madridiakkal nyerte meg a trófeát, ezúttal pedig már a Juventust segíti.