2024. március 28., csütörtök
SPORTHÍREK

Szépített a Spartacus

RÖPLABDA

A szabadkai Spartacus lányai a két elveszített belgrádi meccs után hazai pályán nagyszerű játékkal nyerni tudtak a női liga rájátszásának döntőjében a címvédő Vizura ellen, amivel 2:1-re szépítettek. A Spartacus az elődöntőben 0:2-ről verte a C. zvezdát, és óriási bravúr lenne, ha a döntőben ugyanígy múlná felül a Vizurát is. A férfidöntő első meccsén a C. zvezda szoros csatában szerezte meg a vezetést.

A női döntő negyedik mérkőzése holnap következik Szabadkán, a férfidöntő második meccse pedig az este volt műsoron.

Szabadka: NIS Spartacus–Vizura 3:0 (25:22, 25:18, 25:17)

Sétaerdei sportcsarnok, 1100 néző, vezette: Janković (Niš), Radovanović (Ópázova).

NIS Spartacus: Vukoja, Cvetićanin 15, Drpa 12, Sredić 7, Vučković, Antanasijević 2, Medić 2, T. Matić, Radakov, Oluić 10, D. Matić (libero), Živanović.

Vizura: Kocić 2, Martinović, Stepanović (libero), Lozo 4, Savić 2, Aleksić 3, Lazović 1, Ranković 7, Buša 11, Mirković, Ćirović, Jeković, Dimić (libero).

A két győztes belgrádi mérkőzés után a harmadik győzelem és a bajnoki cím megszerzéséért lépett pályára a Vizura csapata, de a fantasztikusan játszó Spartacus ellen esélyük sem volt a belgrádiaknak. Az első játszmát jobban kezdték a vendégek, de Jelena Oluić adogatásaival a hazaiak átvették, majd fokozatosan növelték előnyüket, és hárompontos különbséggel nyerték a szettet. A második játszma az elsőhöz hasonlóan kezdődött, de a játszma közepe táján már a hazaiak diktálták a tempót, és hatpontos előnyhöz jutottak (16:10), ami elegendőnek bizonyult a játszma megnyeréséhez. A harmadik szett elejétől kezdve a szabadkaiak vezettek, a vendégeken a cserék sem segítettek, és a hazaiak 2:1-re szépítettek a három nyert mérkőzésig tartó sorozatban. A negyedik mérkőzést kedden játsszák szintén Szabadkán.

Rájátszás, döntő, nők: Vizura–Spartacus 3:2 és 0:3 (a sorozatban 2:1), férfiak: Partizan–C. zvezda 2:3 (0:1)

VÍZILABDA

Két magyar negyeddöntős

A Szolnok és az Eger is ott lesz május végén a vízilabda-Euroliga barcelonai hatos zárótornáján, mindkettő azonban negyeddöntőre kényszerült, míg egyenes ágon elődöntős a rijekai Primorje és az olasz Pro Recco. Az utolsó csoportfordulóban az Eger jó játékkal verte a Barcelonetát, míg a Szolnok a gyors 3:0-s vezetés után is kikapott Rijekában, és elveszítette a csoport első helyét. A szerbiai csapatok, a Radnički és a Partizan is a vert mezőnyben végeztek.

A zárótorna május 28-ai első napján, negyeddöntő: Eger–Jug, Barceloneta–Szolnok. A május 29-ei elődöntőben a Primorje az Eger–Jug meccs győztesével játszik, a Pro Recco pedig a másik pár továbbjutóját várja. A döntő 30-án lesz műsoron.

Euroliga, 10. forduló, A csoport: Pro Recco–Radnički 19:6, Eger–Barceloneta 11:6, Olympiakosz–Brescia 8:6. A sorrend: Pro Recco 30, Eger 16, Olympiakosz 13, Barceloneta 11, Radnički 9, Brescia 8 pont. B csoport: Jug–Spandau 12:6, Galatasaray–Partizan 11:14, Primorje–Szolnok 9:7. A sorrend: Primorje 24, Szolnok 24, Jug 22, Partizan 9, Spandau 6, Galatasaray 4 pont.

A hazai rájátszás elődöntőjében a Radnički az újvidéki visszavágón kiharcolta a döntőt, míg a fővárosi riválisok párharcának állása 1:1, és a 3. mérkőzés dönt.

Hazai rájátszás, elődöntő: Vojvodina–Radnički 6:9 (a sorozatban 0:2), Partizan–C. zvezda 9:7 (1:1).

KOSÁRLABDA

A Zvezda első diadala

A C. zvezda kosarasai 3:1-es összesítéssel győzték le az Adriai Liga rájátszásának döntőjében a zágrábi Cedevitát, és első ízben nyerték meg a regionális ligát. A döntő harmadik meccsén a zágrábiak szépíteni tudtak, de a negyedik találkozón a belgrádi piros-fehérek érvényesítették a papírformát. Mindkét csapat őszre az Euroligában rajtolhat.

Adriai Liga, rájátszás, döntő: Cedevita–C. zvezda 72:62 és 79:89 (a sorozatban 1:3).

NBA LIGA

Kiesett a címvédő

A San Antonio csapata nem védheti meg az NBA liga címét, hisz a rájátszás első fordulójának rangadóján összesítésben 4:3-ra veszített az LA Clippers ellen, miután kikapott a sorozat utolsó két meccsén. A keleti főcsoport elődöntőjében az Atlanta–Washington és Cleveland–Chicago, a nyugatiban pedig a Golden State–Memphis és Houston–LA Clippers párharcokkal folytatódik a verseny.

Eredmények, 1. forduló, kelet: Milwaukee–Chicago 66:120 (2:4), Atlanta–Brooklyn 107:97 és 111:87 (4:2), nyugat: Memphis–Portland 99:93 (4:1), San Antonio–LA Clippers 96:102 és 107:111 (3:4).

JÉGKORONG

Finn vereséggel kezdődött

Az ezüstérmet védő finn válogatott 5:1-es vereséget szenvedett az USA-tól a Prágában és Ostravában megkezdődött 79. jégkorong-vb-n. Az eredmény ugyan meglepetés, de feltételezhetően nem sokat jelent, hisz a finnek máskor is rosszul kezdtek, majd mégis dobogósok lettek. A címvédő orosz válogatott nem remekelt, de legyőzte Norvégiát és Szlovéniát is, míg a tavaly bronzérmes svédek az 1. forduló rangadóján kétpontos győzelmet arattak a vendéglátó csehek fölött.

Eredmények, A csoport, 1. forduló: Kanada–Lettország 6:1, Svédország–Csehország 6:5, Ausztria–Svájc 4:3, Németország–Franciaország 2:1, 2. forduló: Csehország–Lettország 4:2, Svédország–Ausztria 6:1. B csoport, 1. forduló: USA–Finnország 5:1, Oroszország–Norvégia 6:2, Szlovákia–Dánia 4:3, Fehéroroszország–Szlovénia 4:2, 2. forduló: USA–Norvégia 2:1, Oroszország–Szlovénia 5:3.