2024. április 25., csütörtök

A húsz évnél idősebb autója hétfőtől 2500 eurót ér...

… ha új Fiatot vagy Chryslert vásárol

Azok, akik Fiat vagy Chrysler autót szeretnének vásárolni, s húsz évnél idősebb gépkocsijuk van, hétfőtől 2500 eurós kedvezményre számíthatnak.

A Fiat Chrysler Automobiles Serbia cég holnap kezdődő akciójában a húsz évnél idősebb autót 2500 euróért számítják be, amennyiben a tulajdonos úgy dönt, hogy új Fiat vagy Chrysler típusú gépkocsit vásárol. A kedvezményt a kragujevaci Fiat biztosítja, amely az érdeklődőknek 9000 euróig kamatmentes kölcsönt is biztosít, amely a cégnél igényelhető, vagyis nem kell a bank szolgáltatásait igénybe venni.

Szerbiában az utóbbi időben folyamatosan csökken az értékesített új autók száma, ezért a Fiat úgy döntött, hogy az olaszországi modellt Szerbiában is alkalmazza, s a hírek szerint a kelet-európai országokban is ugyanilyen feltételekkel juthatnak majd autóhoz az érdeklődők.

Az újrahasznosítás mellett az akció része még a régiért újat, valamint a készpénzfizetéses kedvezmény is.

„Ha a Fiat 500L pop személygépkocsit vesszük alapul, akkor a következő a helyzet: az autó 12 900 euróba kerül, azonban ha valaki húsz évnél idősebb autót ad át a vásárláskor, akkor 2500 eurós kedvezményt kap, vagyis az autóért 10 400 eurót kell fizetnie. Ha az újrahasznosításra szánt autó 15 és 20 év közötti, akkor a kedvezmény 2000 euró. Amennyiben valaki készpénzzel fizet, úgy 1000 eurós kedvezményt biztosítunk neki. Akiknek fiatalabb autójuk van, amely még nem érett meg az újrahasznosításra, akkor ha a Fiatnak vagy valamelyik hivatalos márkakereskedésünknek adja át, a piaci árat 1500 euróval megemeljük – mondta Umberto Iannuccelli, a Fiat Automobili Srbija (FAS) kereskedelmi igazgatója, aki hozzátette, hogy szeretnék eladni a készleten levő autókat. „A kedvezmények a legdrágább modellek esetében 7000 eurót is elérhetik, vagyis minden potenciális vásárlónak van ajánlatunk”.

Az új autó vásárlása előtt a vevőnek meg kell találnia azt az újrahasznosítási központot, ahol a személygépkocsit átadja, és ahol az autót az ökológiai szabályok szerint újrahasznosítják.

A FAS honlapján egyelőre még nincs hír a hétfőn kezdődő akcióról: a kereskedelmi igazgató szerint az érdeklődőknek egy táblázat lesz majd a segítségükre, hogy az általuk kiszemelt modellre milyen és mekkora kedvezmények vehetők igénybe.