2024. április 25., csütörtök
TENISZ

Nadal: Đoković a Roland Garros főesélyese

Rafael Nadal, a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros kilencszeres győztese szerint a május 19-én kezdődő Roland Garros főesélyese Novak Đoković. A spanyol teniszező hozzátette, a helyzet akkor változhat, ha neki sikerül formába lendülnie a madridi és a római tornákon. Nadal pályafutása során eddig egyszer veszített a párizsi salakon: 2009-ben a svéd Robin Söderling győzte le, s abban az évben a svájci Roger Federer nyerte meg a tornát.

Nadal szerint neki az jelent majd plusz terhet, hogy megnyerje a tizedik RG-serlegét, míg Đoković esetében ez a plusz nyomás az lehet, hogy a szerb teniszező még sosem nyert Párizsban, s a Grand Slam-tornagyőzelmek közül csak a Roland Garros serlege hiányzik a gyűjteményéből.

„Ez két különböző teher. Ha valaki megkérdezné, ha választani lehetne, melyikünk helyzetében szeretnék inkább lenni, azt mondanám, hogy a Đokovićéban, mivel az idényben megnyerte az összes jelentős tornát. Én Párizsban nagy önbizalommal játszok, sok serleget nyertem ott, s ha sikerül magasabb szintre emelnem a játékomat a madridi, a római tornákon, valamint a Roland Garroson, akkor – mivel már korábban is sikerült – ezúttal is nyerhetek. Könnyebb valamit megismételni, mint először megtenni. Azonban jelen pillanatban Đoković a legerősebb, bármelyik tornán indul, főesélyesnek számít” – mondta Nadal, aki hozzátette, az esélyeseknek a három nyert játszmáig tartó mérkőzések jobban megfelelnek, könnyebb érvényesíteni a papírformát a Grand Slam-tornákon. A mallorcai játékos azt is elismerte, hogy neki nagyon megfelelnek azok a Babolat labdák, amelyekkel a Roland Garroson játszanak.

„Minél jobban elhúzódik egy találkozó, annál jobb az esélyesebbnek, mivel az ellenfelek tudják, nem elég két játszmán át magas színvonalon játszaniuk, s ezt nem könnyű megcsinálni. Ami a labdákat illeti, azok kiválóak, magasra pattannak, a Babolat nagyon jó munkát végzett.