2024. március 29., péntek
KAJAK-KENU

Magyar kajakosok: a doppingteszten átmentek, a drogteszten megbuktak

A Blikk információja szerint a júniusi baki Európai Játékokra készülő magyar kajak-kenu válogatott két tagja, Csipes Tamara és Dombvári Bence megbukott a drogteszten.

A lap úgy tudja, a versenyzőkkel szemben fegyelmi eljárás indult, és kikerültek a válogatottból. A szövetség értesítette a versenyzők klubját, a Honvédot, ugyanakkor a nagyobb botrányt megelőzendő, a sajtót nem tájékoztatták az esetről.

„Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt – mondta a Blikknek Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója. – A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot.”

Az Origo szerint a doppingteszten átmentek, de a drogteszt kokaint mutatott ki a szervezetükben, így várhatóan nem indulhatnak az Európai Játékokon. Mivel nem versenyen, hanem edzőtáborban buktak meg a drogteszten, így várhatóan indulhatnak viszont a világbajnoki válogatón és az augusztusi olimpiai kvalifikációs vébén is, ugyanakkor három hónapra megvonják tőlük a Gerevich-ösztöndíjat.