2024. április 24., szerda
MAJÁLIS – ZENTA

Népkert és punk

Zenta Község Önálló Szakszervezeteinek Szövetsége a község önkormányzatával karöltve az idén is a Népkertben, az egykori pionírotthon környékén tartja a majálisozást. A hagyományoknak híven kirakodóvásárt, szerény művelődési műsort szerveznek a felüdülni vágyóknak, s természetesen nem maradnak el az ilyenkor szokásos sportjátékok sem. Az érdeklődők kispályás labdarúgásban, sakkban, egyéni sporthorgászatban és dartsban (pikádó) vetélkedhetnek, de a gasztronómia mesterei sem maradnak hoppon, mivel az idén is szerveznek főzőversenyt, amelyhez az alapanyagokat a résztvevőknek kell biztosítaniuk. Jelentkezni 7 és 14 óra között a 024/815-553-as telefonszámon, 14 óra után pedig a 063/804-4830-as mobilszámon lehetséges.

Az idén rendhagyó majálisozást szerveznek a Kisrét 5. dőlőjében lévő Bikers Paradise motoros tanyán is. A május elsején itt megrendezésre kerülő Punk-piknik keretében koncertekkel ötvözött barátkozás várja a zenei műfaj kedvelőit. A szervezők a helyszínen sátorozási lehetőséget és napközben a zentai vasútállomástól és az autóbusz-állomástól szervezett fuvart is biztosítottak az idelátogatók számára. Ételt és italt, kedvezményes áron, a motorostanya kocsmájában vásárolhatnak a vendégek. Az est folyamán megrendezett koncertek keretében a németországi Ambonker, a szabadkai Harmonija Haosa HC Punk és az Otvoreni Prelom anarcho HC punkzenekarok lépnek fel.

Május 3-án, vasárnap, a felsőhegyi búcsúban bulizhatják ki magukat mindazok, akikben még maradt egy kis szusz a majálisozás után.