2024. március 29., péntek

Nyolcmillió eurós orosz beruházás

Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere tegnap három új beruházási szerződést írt alá: az újvidéki Ekometal Komerc, a nagybecskereki Gomex kereskedelmi lánc és az orosz Kraun társaság képviselőjével.
Az Ekometal Komerc 1998 óta működik Nagybecskereken, és az elektronikai hulladék felvásárlásával, tárolásával és átdolgozásával foglalkozik. Az utóbbi időben gondot okozott nekik az, hogy kis ügyviteli területtel rendelkeztek. A szerződés értelmében 32 holdnyi területhez jutnak, amelyet a gépjárművek motorjainak leszerelésére és az alkatrészek raktározására használják majd. Terveik szerint az új létesítmény a következő egy év alatt épül fel. Jelenleg 13 dolgozót foglalkoztatnak, az új részlegben még néhány új munkahely nyílik.
A Gomex kereskedelmi lánc a Délkelet ipari övezetben vásárolt 11,5 ezer négyzetméternyi telket, a már meglévő elosztóközpontjuk mellett. Új létesítményük, amelyben a hűtőház mellett raktárhelyiség is lesz, az év végéig készül el.
A harmadik szerződést az orosz Kraun kompániával kötötték meg, amely nyolcmillió eurós beruházást tervez megvalósítani az élelmiszeriparban. Az oroszok elsősorban kivitelre termelnének, ami esélyt ad a vidék mezőgazdaságának mivel kooperánsokat is bevonnak a termelésbe.
A polgármester kifejezte elégedettségét, hogy több hónapos előkészület után sikerült aláírni az első idei beruházási szerződéseket, és bejelentette, hogy hamarosan újabb szerződéseket írnak alá. Köszönetet mondott a városi közigazgatásban dolgozóknak a gyors és hatékony munkájukért, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a lehető legrövidebb idő alatt aláírták a szerződéseket. Mint mondta, a cél az volt, hogy a beruházók egy nappal, de egy órával se várakozzanak többet a szükségesnél.