2024. április 19., péntek

Ideje a kezünkbe venni a vezetést

Idén is szervezett Föld-napi akciósorozatot a kishegyesi Greenhead

Vasárnap egy kerékpártúrával ért véget a kishegyesi Greenhead Környezetvédő Egyesület Föld-napi akciósorozata. Idén az akciók az egyéni felelősségre szerették volna felhívni a figyelmet.

– Mottónk az volt, hogy: „Ideje a kezünkbe venni a vezetést”. Felhívtuk a figyelmet a közlekedési módokra, a szelektív hulladékgyűjtésre, a komposztálás fontosságára, illetve a táplálkozási szokásokra. A Föld-napra három akcióval is készültünk: az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai szelektív hulladékgyűjtést végeztek. Papírt és műanyagot gyűjtöttek, amit értékesíteni fogunk. Összesen 1280 kilogramm papír és 51 kilogramm műanyag gyűlt össze, aminek az árából egy környezetvédelmi akciót fogunk szervezni. Előadást is tartottunk a Bagolysuli környezetvédelmi szakcsoport tagjai számára – számolt be lapunknak Puskás Valéria, az egyesület elnöke, majd arról is szólt, hogy a harmadik akció a kerékpártúra volt a Topolyai-tóra, amelyen 13 iskolás és 4 felnőtt vett részt.

–  Sihelnik József, a topolyai Arcus Környezetvédelmi Egyesület aktivistája a madarak éneke alapján mutatta be a gyerekeknek a Topolyai-tó madárvilágát. Ellátogattunk az Etela Merk Kutyamenhelyre is, amit a Prizorgo Állatvédelmi Egyesület működtet. Itt a gyerekek megtudhatták, hogy mi mindenre van szüksége a házi kedvenceknek, és hogyan kell gondoskodni róluk – számolt be Puskás.

 A kerékpártúra nem jöhetett volna létre Kishegyes község önkormányzatának és a Kis-Komunál Kft.-nek a támogatása nélkül. A gyerekek biztonságáról a kishegyesi és topolyai rendőrség munkatársai gondoskodtak.