2024. április 18., csütörtök

Tömegesen zár be éttermeket a McDonald's

Ezekből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban található

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald's: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben – írja az origo.hu.

A Nation’s Restaurant News szerint 350 fióklétesítményre kerül lakat. Ezekből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban található. A cég tavaly 811,5 millió dolláros nettő árbevételt produkált, ami 26 százalékkal kevesebb a megelőző évinél.

A McDonald's vezetője, Steve Easterbrook szavai szerint a cég még mindig fejlődik, igyekszik megtalálni a vevői igényeket. Közleményük szerint dolgoznak azon, hogyan lehet az eredményt megfordítani, alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – a Nation’s Restaurant News információi szerint az új üzleti tervet május negyedikén mutatják be.

Arról, hogy a bezárások érintik-e a magyar piacot, a Táfelspicc mgekérdezte Vadnai Ágnest, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. kommunikációs vezetőjét. „A hazai McDonald’s éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi fejleményekkel. A magyarországi étterem hálózat jelenleg 93 étteremmel működik, amelyek közel felét hazai kisvállalkozók franchise partnerként üzemeltetik.”