2024. március 19., kedd

Vučić és Vučić háborúja

„Saját legnagyobb politikai ellenfeleként élem meg magam. Mindennap felülvizsgálom önmagam, tetteimet bírálom, elégedetlen vagyok munkámmal és elért eredményeimmel”, vallotta be Aleksandar Vučić kormányfő a Nedeljniknek adott interjúban. És ez a beismerés, mint még eddig soha, felfedte azt a harcot, sőt háborút, amelyet Vučić és Vučić folytat egymás ellen.

Egy éve küzdenek egymással Vučić, aki elmegy a horvát elnök asszony beiktatására és Vučić, aki imádja Vulint. Egymás ellen harcolnak Vučić, aki Joe Bidennál, az Egyesült Államok alelnökénél tesz látogatást és Vučić, aki Lončar és Gašić minisztereket védi a helikopterbotrányban. Küzdenek egymás ellen Vučić, aki Szerbiát az EU felé vezeti és Vučić, aki kidobná a kormányból Ivica Dačićot, miközben az éppen az EBESZ elnöklője. Verekednek egymással Vučić, aki nem akar szankciókat bevezetni Oroszországnak, és aki Belgrádba hozta Kína kormányfőjét és Vučić, aki nem tudja elviselni Bojan Pajtićot.

Háborúznak egymással Vučić, aki csökkentette a béreket és a nyugdíjakat, amit senki sem mert és akart megtenni, és Vučić, aki nem adja Selakovićot, holott Szerbia öt hónapig bíróság nélkül volt. Háborúznak egymással Vučić, aki a célból, hogy beruházókat hozzon az országba, a nagyvilágban rohangál és Vučić, aki számára mindenért Miroslav Mišković a hibás. Háborúznak egymás ellen Vučić, aki az egyetlen vezető a régióban és Vučić, aki elpusztítana egy polgári jogvédőt.

Háborúznak egymás ellen Vučić, aki reggeltől estig dolgozik és Vučić, aki folyton választásokon mutogatná erejét. Háborúznak egymás ellen Vučić, aki tudja, mit kell tenni, hogy mindannyiunknak jobb legyen és Vučić, aki nem fogadja el azt a lehetőséget, hogy lehetséges egy másik realitás is azon kívül, amelyet ő lát. A haladó Vučić a radikális Vučić ellen. Eltart még egy ideig a kettejük harca...