2024. március 28., csütörtök

Dragan Đurićot Belgrádban vizsgálják

A Tijana Jurić meggyilkolásával vádolt férfit egy hónapig tartják megfigyelés alatt

A belgrádi különleges zárt kórházba szállították át a Tijana Jurić meggyilkolásával vádolt Dragan Đurićot, írja a belgrádi Večernje novosti

A lap szerint a vádlott egy hónapig lesz ott megfigyelésen. Erre azért kerül sor, mert az ügy első tárgyalási napjának kezdetén Viktor Gostiljac, a vádlott védőügyvédje fordult a bírósághoz és kérte az újbóli pszichiátriai vizsgálatot, ugyanis szerinte kliense annyira rossz pszichofizikai állapotban van, hogy legutóbb meg se ismerte őt.

„Nem ismert fel tegnap, ezért személyi igazolvánnyal kellett magamat igazolnom” – mondta az ügyvéd, aki emlékeztetett rá, hogy pszichiátriai vizsgálatára kilenc hónappal ezelőtt került sor, amikor előzetes letartóztatásba került.

Az ügyvéd szerint szemmel láthatóan rosszabbodott az állapota, rosszabbul néz ki, alig tud járni, lefogyott és szellemileg nincs jelen.

A bírói tanács helyt adott ennek a kérelemnek, annak ellenére is, hogy az ügyészség és a károsultak védőügyvédjei tiltakoztak ellene.

A lap szerint az intézetben kiderül majd, valóban rosszabbodott-e a vádlott állapota, vagy pedig szimulál. Ilija Radulović ügyvéd elmondta, vannak ilyen esetek, de a neuropszichiáterek könnyen fel tudják fedni, hogy valós-e a probléma vagy szimulál a páciens.

Az elkövetkező egy hónap során Đurićot pszichológusok és neuropszichiáterek vizsgálják majd, akik ezt követően mondanak véleményt arról, hogy alkalmas-e a tárgyalás követésére vagy sem. Đurićot egy alkalommal már kivizsgálták, ekkor a szakértők megállapították, hogy intellektuális képességei korlátozottak, de pszichés betegsége nincs, ami azt jelenti, hogy képes követni a pert.